MEE Reizen

  • Wat Zelfstandig reizen voor mensen met een beperking
  • Waar regio Gelderse Poort
  • Voor wie voor mensen met een beperking

Zelfstandig kunnen reizen vergroot uw zelfredzaamheid en de mogelijkheid om te participeren

MEE Bruggenbouwen

Gaan en staan waar en wanneer u wilt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar voor velen is dit niet zo. U maakt wellicht dagelijks gebruik van een taxi(bus). MEE Gelderse Poort maakt zelfstandig reizen voor mensen met een beperking mogelijk met behulp van een reisbuddy. Zelfstandig kunnen reizen vergroot uw zelfredzaamheid en de mogelijkheid om te participeren.

MEE Reizen
Een voorbeeld van een vervoersproject is MEE Reizen voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs. Leerlingen die nu nog met speciaal vervoer naar school reizen, kunnen met behulp van een reisbuddy leren om zelfstandig te reizen met de fiets, bus of trein. Gemeenten waar leerlingen op dit moment zelfstandig kunnen leren reizen zijn:
Beuningen, Berg en Dal, Nijmegen en Wijchen.

Een moeder van een leerling: “Waag je kans! Natuurlijk is het spannend, ik vraag mijn dochter ook om mij te appen, zodat ik weet dat het goed gaat. Maar je kind zien groeien en zelfstandig zien worden, is zo fijn.”

Meer informatie: Natasja Janssen, adviseur Expertisecentrum MEE Gelderse Poort: n.janssen@meegeldersepoort.nl / 06-10010267

Flyer MEE Reizen voor ouders en professionals

Aanmeldformulier MEE Reizen

Bekijk de video ‘Bram leert meedoen’

Terug naar projecten
Naar boven