Professionals

MEE en het Coronavirus

MEE Gelderse Poort volgt de RIVM richtlijnen om snelle verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Ondertussen blijft MEE Gelderse Poort zich extra inspannen om inwoners met een beperking, of inwoners die psychisch kwetsbaar zijn, zoveel mogelijk te blijven ondersteunen. Juist nu is dat belangrijk.

Voor veel mensen met een beperking is de situatie extra bijzonder. Veel mensen moeten gedwongen thuis blijven of thuis werken. Geen werk, geen lotgenotencontact, geen sportclub betekent op jezelf aangewezen zijn. Daardoor raken mensen in een isolement, of worden overmand door onzekerheid en gebrek aan structuur. Om te voorkomen dat hun kwetsbare positie verzwakt houdt MEE Gelderse Poort een extra vinger aan de pols bij deze doelgroep. Daarom nemen wij telefonisch contact op met al onze cliënten om naar hun persoonlijke situatie (door) te vragen.

Voor inwoners met een beperking, of hun sociale omgeving, maar ook voor professionals in zorg en welzijn zijn wij bereikbaar op ons centrale telefoonnummer:

Bel: 088 633 00 00
Maandag t/m vrijdag van 9 tot 13 uur

Je kunt ons ook mailen: clientondersteuning@meegeldersepoort.nl

Meer weten over Corona? Kijk hier voor een uitleg over het Coronavirus »

Maatregelen MEE Gelderse Poort

  • Onze cliëntondersteuners werken vanuit huis
  • Zij komen niet meer bij de cliënt thuis en spreken ook niet meer af op kantoor. Alléén als er sprake is van een noodsituatie. Dit gebeurt altijd in overleg.
  • Wij maken gebruik van applicaties als Whatsapp, videobellen, facetime, skype om cliënten of professionals te overleggen. Ook een driegesprek is mogelijk (cliënt, cliëntondersteuner van MEE en een functionaris van een instantie).
  • Onze cliëntondersteuners hebben contact met cliënten per telefoon of e-mail. Heb je een vraag over (onafhankelijke) cliëntondersteuning?
    Wij blijven telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 13.00 uur via telefoonnummer 088 633 00 00.
    Mail: clientondersteuning@meegeldersepoort.nl

MEE Gelderse Poort is er ook voor professionals die te maken hebben met mensen met een beperking. Veel organisaties doen al hun voordeel met onze expertise. Zij schakelen MEE Gelderse Poort in om hun dienstverlening aan kwetsbare mensen met een beperking te verbeteren om tot effectief participatiebeleid te komen. Of omdat zij de vaak complexe problemen te lijf willen gaan met slimme samenwerkingsvormen, over grenzen van organisaties en disciplines heen. Als professional kun je natuurlijk ook gebruik maken van ons ruime aanbod aan opleidingen en workshops.

 

Naar boven