MEE Reizen

  • Wat MEE Reizen
  • Waar regio Gelderse Poort, gemeentes Lingewaard, Druten, Neder-betuwe en Overbetuwe
  • Voor wie Voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs en anderen die nu nog gebruik maken van aangepast vervoer

MEE Gelderse Poort maakt zelfstandig reizen voor mensen met een beperking mogelijk

MEE Bruggenbouwen

Leer zelf reizen

Wil je graag zelf leren reizen met de fiets, bus of trein?
Weet je niet goed hoe je dat werkt?
Vind je het spannend om dit te leren?

Dan is het project MEE Reizen iets voor jou!

Voor wie is MEE Reizen?
MEE Reizen is er voor jongeren in het speciaal onderwijs. Of voor mensen die afhankelijk zijn van taxivervoer van de gemeente. Je kunt in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Nijmegen en Wijchen meedoen aan MEE Reizen.

Wat is MEE Reizen?
MEE Gelderse Poort werkt met studenten en vrijwilligers die jou kunnen helpen. De reisbuddy kijkt met jou wat je wil leren. Samen maken jullie een reisplan om jouw doel te halen. Dat plan voeren jullie samen uit. De ondersteuning van de reisbuddy duurt 3 tot 6 maanden.

Wat kost het om mee te doen?
Je betaalt zelf voor de reizen die je gaat maken.

Wil je meer weten? Of wil je je aanmelden?
Je kunt contact opnemen met Natasja Janssen. Haar telefoonnummer is 06 – 10 01 02 67. Haar e-mailadres is n.janssen@meegeldersepoort.nl

Jens (16 jaar): “Ik ging elke dag met de taxi naar het speciaal onderwijs. De reisbuddy heeft mij geleerd hoe ik zelf naar school kan reizen. Ik weet nu ook hoe ik moet overstappen. Dat moet ik doen als ik naar mijn stage ga. Ik kan nu zelf met de bus naar mijn familie. Het is wel fijn om dit nu zelf te kunnen!”

Een moeder van een leerling: “Waag je kans! Natuurlijk is het spannend, ik vraag mijn dochter ook om mij te appen, zodat ik weet dat het goed gaat. Maar je kind zien groeien en zelfstandig zien worden, is zo fijn.”

Een maatschappelijk werker van één van de scholen in het speciaal onderwijs vertelt:
“Ik wist niet zeker of onze leerlingen zelf kunnen leren reizen. Omdat je dan ook in situaties komt die je niet hebt bedacht. Ik heb gezien dat de reisbuddy’s voor elke leerling een eigen plan gemaakt wordt. Hierdoor kunnen de leerlingen op hun eigen snelheid leren reizen. Op school vertellen ze trots dat ze nu zelf met de bus gaan. En niet meer in het taxibusje zitten.”

 

Flyer MEE Reizen voor ouders en professionals

Aanmeldformulier MEE Reizen

Bekijk de video ‘Bram leert meedoen’

Bekijk de video hoe Jeffrey leert meedoen

Terug naar projecten
Naar boven