Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

Nationaal Sportakkoord

Wees welkom in de sport
Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport[1], maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen we jou en jouw sportclub uit om te kijken naar de kansen die jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij jouw club.

Sporten en bewegen voor iedereen
In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Op naar een inclusieve sportomgeving
Wil je informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? MEE is mede ondertekenaar van het Nationaal Sportakkoord en zet zich in voor het meedoen van mensen met een beperking in de sport. Dat doen we door sporters, sportaanbieders en gemeenten te ondersteunen bij het weghalen van drempels, die mensen met een beperking weerhouden om te gaan sporten.
Lees meer

Volg de training ‘Iedereen doet MEE’ met subsidie uit het lokale Sportakkoord
Met de training ‘Iedereen doet MEE’ ondersteunen we begeleiders van sport- en scoutingverenigingen bij hun activiteiten en sporttrainingen voor diegenen, die speciale begeleiding nodig hebben. De begeleiders krijgen informatie over het herkennen van bijzonder gedrag en praktische tips over hoe hiermee om te gaan. Deze training wordt gesubsidieerd vanuit het lokale Sportakkoord in de eigen regio. Meer informatie

[1] Sportdeelname Index, oktober 2020, uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven