Training ‘Iedereen doet MEE’

iedereen doet mee

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met adhd, autisme of licht verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen.

Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een licht verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

Inhoud training ‘Iedereen doet MEE’
Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en licht verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat
Na het volgen van deze training:

  • Herken je welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
    • Weet je hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve
    • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en licht verstandelijke beperking
    • Kun je tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met een beperking. MKII

Voor wie
Voor vrijwilligers van sport- en scoutingverenigingen.

Locatie
In overleg kan de training plaatsvinden bij een vereniging of een locatie dichtbij de deelnemers.

Aantal deelnemers en duur
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur die in overleg met de vereniging op locatie gepland worden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.

Kosten
In regio Gelderland Zuid kunnen verenigingen, inwoners, vrijwilligers en niet-zorgprofessionals in 2023 gratis meedoen aan de training Iedereen doet MEE.

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze training kun je terecht bij Michelle Coenen,
Adviseur/projectleider Expertisecentrum MEE Gelderse Poort: 06-10010227 / m.coenen@meegeldersepoort.nl

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven