Sporten met een beperking

  • Wat Sporten met een beperking
  • Waar regio Gelderse Poort
  • Voor wie voor mensen met een beperking

MEE Gelderse Poort zorgt ervoor dat iedereen zoveel mogelijk regulier kan sporten en aangepast waar dat nodig is

sporten met een beperking

Sportconsulent
Zou je ook meer willen bewegen? Of zou je wel willen sporten, maar weet je nog niet zo goed wat bij je past? Een sportconsulent van MEE Gelderse Poort kan je helpen. Samen kom je erachter wat jij leuk vindt om te doen en wat er in de buurt voor leuke sporten zijn.
Vind je het spannend om zelf te gaan, dan kan een sport Bruggenbouwer een paar keer samen met je mee gaan sporten of jullie gaan samen verschillende sporten uitproberen.

Neem dan contact op met Hilde Vermeulen via: bruggenbouwen@meegeldersepoort.nl

Sporten in jouw eigen woonomgeving
Sporten en bewegen is leuk en gezond. Als je een beperking hebt is het vaak moeilijk om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten in de buurt. Je weet niet waar je terecht kunt en/of het aanbod sluit niet goed aan bij jouw mogelijkheden en behoeften. MEE Gelderse Poort zorgt ervoor dat mensen zoveel mogelijk regulier kunnen sporten en aangepast waar dat nodig is. Wij werken samen met lokale welzijnspartijen, sportverenigingen, onderwijs en Uniek Sporten. Daarnaast sluiten wij aan bij de Sportakkoorden in onze regio. We denken hierin mee hoe sporten en bewegen voor iedereen mogelijk wordt!

MEE Bruggenbouwen
Binnen het project MEE Bruggenbouwen ondersteunen vrijwillige bruggenbouwers iedereen die het even niet lukt om zelfstandig mee te doen of aan te sluiten. Sport bruggenbouwers helpen mensen die deel willen nemen aan een sport- of beweegactiviteit. Zij gaan samen bijvoorbeeld op zoek naar een passende sport en vergezellen hen de eerste keren. Of maken samen een plan hoe de deelnemer meer kan sporten of bewegen. De bruggenbouwers zorgen ervoor dat mensen zich geaccepteerd voelen door bijvoorbeeld uitleg te geven over de beperking aan de trainer en/of de andere sporters.

Bekijk hoe Jeffrey leert meedoen

Bekijk het filmpje van Jan en Bruggenbouwer Pim

Vind jouw Unieke Sport

Terug naar projecten
Naar boven