MEE Bruggenbouwen

  • Wat MEE Bruggenbouwen
  • Voor wie gemeenten, samenwerkingspartners, (sport)clubs en buurtverenigingen

Bruggenbouwen is leren meedoen; een effectieve activeringsmethodiek voor mensen in een kwetsbare situatie

MEE Bruggenbouwen

MEE Bruggenbouwen is een methodiek die cliënten leert om zelf stappen te ondernemen. MEE Gelderse Poort leert cliënten drempels te nemen en actief mee te doen. Bruggenbouwen is leren meedoen; een effectieve activeringsmethodiek voor mensen in een kwetsbare situatie. Het helpt mensen bij het aangaan van sociale contacten, leren van vaardigheden zoals koken of omgaan met geld, zelfstandig reizen, sporten of activiteiten buitenshuis. In vrijwel alle gevallen leidt de bruggenbouwmethodiek naar meer zelfstandigheid. Bruggenbouwen is een methodische en duurzame aanpak voor gemeenten, samenwerkingspartners, (sport)clubs en buurtverenigingen, die kwetsbare, geïsoleerde burgers willen laten participeren.

De Bruggenbouwer ondersteunt tijdelijk bij het uitbreiden van de contacten vanuit en dichtbij de eigen kring van iemand met een beperking. Dat leidt tot een structurele en duurzame netwerkuitbreiding, ook als de bruggenbouwer er niet meer is. Met behulp van bruggenbouwen leren mensen elkaar beter kennen. Er ontstaat wederzijds begrip. MEE Gelderse Poort heeft de methode in 2004 ontwikkeld en in de loop der jaren verder uitgebouwd.

Mevrouw Lan, 56 jaar: “Doordat ik blind ben kon ik nooit met de bus en kwam ik weinig buiten. De eerste stap om te gaan wandelen was voor mij zo groot, wie wil er nu met een blinde op stap? De bruggenbouwer van MEE heeft me laten zien dat ik nog net zo kan genieten als ik vroeger deed. En dat er ook mensen zijn die het gezellig vinden om met mij samen een kopje koffie te drinken. Ik heb nu zelf weer contact gelegd met een vrouwengroepje van vroeger.”

Onze ervaringen en kennis over MEE Bruggenbouwen delen we graag met gemeenten, samenwerkingspartners, (sport)clubs en buurtverenigingen. MEE Gelderse Poort doet dit in de vorm van inspirerende trainingen, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten op maat, waarin het u duidelijk wordt wat deze succesvolle werkwijze voor u kan betekenen.

Aanvraagformulier 

Flyer MEE Bruggenbouwen

Wil je MEE Bruggenbouwen ook volgen op Social media? Ga naar onze Facebookpagina of onze Instagrampagina.

Bekijk de video MEE Bruggenbouwen: Leren meedoen

Bram leert meedoen
Ria leert meedoen
Jan leert meedoen
Jeffrey leert meedoen

De video’s zijn mede mogelijk gemaakt door FNO

logo Bruggenbouwen
Terug naar projecten
Naar boven