MEE Bruggenbouwen zoekt deelnemers in Nijmegen

bruggenbouwen plus

MEE Bruggenbouwen: Leren meedoen!
Ons succesvolle project MEE Bruggenbouwen zoekt nieuwe deelnemers in Nijmegen, start is in september 2019.

Iedereen heeft andere mensen nodig. Om mee te praten, om gezellige dingen mee te doen, om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Al die mensen samen noem je het sociale netwerk. Ieder mens heeft anderen nodig om mee te kunnen doen. Het hebben en houden van een sociaal netwerk gaat niet altijd vanzelf. Dan is het handig dat iemand met u meekijkt en meedenkt over wat er moet gebeuren om een sociaal netwerk op te bouwen of te versterken.

Meedoen mogelijk maken
De methode MEE Bruggenbouwen van MEE Gelderse Poort ondersteunt mensen die niet altijd op eigen kracht mee kunnen doen aan de samenleving. Het gaat om mensen die iemand nodig hebben om drempels weg te nemen. Of u nu een beperking hebt, chronisch ziek bent of een mantelzorger bent.

De Bruggenbouwer ondersteunt bij het uitbreiden van de contacten vanuit en dichtbij uw eigen kring. Zo leren mensen elkaar beter kennen en hebben ze meer begrip voor elkaar. De Bruggenbouwers helpen u bij allerlei zaken zoals vrijetijdsbesteding, zelfstandig reizen of een praatje maken met de buren. Ze verlagen drempels door u en anderen met elkaar in contact te brengen. Die contacten maken het voor u makkelijker om mee te (blijven) doen in uw buurt en vriendenkring.

Bekijk de filmpjes over MEE Bruggenbouwen en meld u direct aan

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven