MEE brengt 400 mensen met een beperking in beweging

onbeperkt sporten mogelijk

Met financiële steun van het Kabinet zet MEE zet zich ervoor in om in 2021 400 mensen met een beperking te laten sporten en bewegen, die dat op eigen kracht niet kunnen.

De coronatijd heeft laten zien hoe belangrijk het is om gezond te leven en voldoende te sporten en te bewegen. Dat zorgt niet alleen voor een betere weerstand tegen ziekte, maar ook dat mensen beter in hun vel zitten. Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen in deze coronatijd juist minder bewegen en zwaarder worden. Het Kabinet heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor initiatieven, die zich richten op verbeteren van de leefstijl van kwetsbare groepen als mensen met een beperking.

MEE zet zich als medeondertekenaar van het Nationaal Sportakkoord al langer in om mensen met een beperking te laten sporten en bewegen. Met het geld van het Kabinet gaan we in 2021 nog eens 400 mensen extra helpen. We doen dit in heel Nederland samen met lokale organisaties, die zich inzetten voor sporten en bewegen en/of mensen met een beperking.

MEE NL directeur Yvon van Houdt hierover: “We zijn heel blij dat we dit kunnen doen. Met dit project helpen we mensen die op geen enkele andere manier worden bereikt. Zij weten niet zelf de weg te vinden. Onze begeleiding en bemiddeling leidt wel tot duurzame sport- en beweeginzet, en dat is waar het allemaal om draait!”

Om mensen langere tijd te laten sporten is het belangrijk dat ze iets doen wat goed bij hen past, zodat ze er plezier in hebben. De sport- en beweegcoaches van MEE bieden daarom maatwerk. Ze kijken wat iemand leuk vindt en kan, en zoeken daarbij een passende activiteit. Daarbij kijkt de coach ook naar andere zaken, die nodig zijn om zorgeloos te kunnen sporten en bewegen. Denk daarbij aan vervoer en aan de kosten voor sporten.

Lees meer over de methode van MEE om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.

Iedereen doet MEE
Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met adhd, autisme of lichte verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen. Lees meer over ‘Iedereen doet MEE’.

Meer informatie
Wil je meer weten over wat MEE Gelderse Poort kan betekenen op het gebied van sporten en bewegen voor mensen met een beperking? Lees dan verder

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven