Enthousiaste bruggenbouwer gezocht voor mensen met dementie

aangenaam kennis te maken

Wij zoeken een enthousiaste bruggenbouwer die het leuk vindt om mensen met dementie te ondersteunen.
Wil je graag zelfstandig en flexibel aan de slag? Vind je het fijn om iemand op weg te helpen en vervolgens jezelf overbodig te maken? Heb jij lef en inlevingsvermogen? MEE Gelderse Poort en Perspectief voeren het project ‘Aangenaam kennis te maken’ samen uit en zoeken een enthousiaste vrijwilliger.

Wat ga je doen? 

  • Je ondersteunt mensen met dementie die thuis wonen en helpt hen op weg naar lokale activiteiten
  • Voor jong dementerenden zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt een paar keer met iemand mee te gaan en mee te doen met activiteiten, totdat iemand zelfstandig kan gaan (bijvoorbeeld naar een leuke activiteit)
  • Of je helpt mee om mensen te vinden die iemand met dementie willen bezoeken, samen wandelen, muziek maken, lezen etc.
  • Samenwerken met andere mensen in Beuningen die werken voor mensen met dementie (zoals ouderenwerkers, zorgtrajectbegeleiders dementie)

Het lukt niet iedereen om zelfstandig contacten op te bouwen. Om wat voor reden dan ook. Als Bruggenbouwer help je mensen de eerste stappen te zetten om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen aan bijvoorbeeld activiteiten in de buurt.

Wat maakt het werk zo leuk?
Quote van bruggenbouwer Arnold van Zoest:
“De grootste uitdaging vind ik om mensen die in het kennismakingsgesprek sceptisch staan tegenover actieve deelname aan activiteiten, toch zover te krijgen dat ze zelfs heel enthousiast worden. Vaak is deze omslag simpeler dan het van tevoren lijkt. Met energie en enthousiasme komt je een heel eind.”

Meer info en aanmelden via Perspectief: 024-6750939 of valeriebekkers@stg-perspectief.nl
Perspectief biedt alle professionele ondersteuning die je wenst. Bijvoorbeeld sparren over bepaalde situaties, bijscholing en uiteraard een vrijwilligerscontract.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven