Aangenaam kennis te maken in Beuningen

  • Wat Aangenaam kennis te maken
  • Waar Beuningen
  • Voor wie Voor mensen van alle leeftijden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om mee te kunnen doen.

Meer contact met anderen, meedoen aan activiteiten in de buurt of op een andere manier iets betekenen

aangenaam kennis te maken

Wil je meer contact met anderen of meedoen aan activiteiten in de buurt?
Of wil je op een andere manier iets in de buurt betekenen?

Stel je eens voor dat je graag andere mensen wil ontmoeten, maar dat dit niet helemaal alleen lukt. Omdat je niet goed weet waar je anderen kan ontmoeten of hoe je contact moet leggen. Of omdat je het te lastig vindt om de eerste stappen te zetten. Een Bruggenbouwer kan je op weg helpen door een paar keer mee te gaan naar bijvoorbeeld een activiteit om te kijken of het iets voor je is. Ook kan een Bruggenbouwer tips geven of samen oefenen zodat meedoen voor jou makkelijker wordt. Aangenaam kennis te maken is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om mee te kunnen doen.

Net zoals bijvoorbeeld bij Ellen, Pieter en Sanne

  • Ellen, een vrouw van 35 jaar wilde graag met andere vrouwen creatief bezig zijn. Samen met een bruggenbouwer heeft ze een creatieve club opgestart, welke om de week bij elkaar komt.
  • Pieter, een man van 53 jaar zat veel binnen en durfde de deur niet uit. Samen met de bruggenbouwer is hij gaan wandelen en heeft hij aansluiting gevonden bij een wandelgroep, waar hij contacten heeft gelegd.
  • Sanne, een meisje van 8 jaar, kent weinig andere meisjes in de buurt. Omdat zij naar een andere school gaat dan de meeste kinderen uit haar dorp is het lastiger om vriendinnetjes te maken. Samen met de bruggenbouwer is ze in contact gekomen met andere meisjes uit de buurt en is ze gaan kijken bij activiteiten vanuit het jeugdwerk van Perspectief waar ze nu ook zelf naartoe durft.

Flyer Aangenaam kennis te maken

Vrijwillig Bruggenbouwer worden?
Als Bruggenbouwer coach je mensen die meer contact willen met anderen of die vaardigheden willen aanleren zodat ze makkelijker mee kunnen doen.  Je komt gemiddeld 20 weken bij iemand en maakt jezelf in deze periode overbodig, zodat iemand na het traject zelfstandig verder kan. Je krijgt een eendaagse training waarin coachen, het stellen van vragen en het versterken van de kwaliteiten van de ander centraal staan.
Bekijk de vrijwilligersvacature Bruggenbouwers gezocht

Iets voor jou?
Meld je dan aan voor het project ‘Aangenaam kennis te maken’ bij Michelle Coenen m.coenen@meegeldersepoort.nl of bij Valerie Bekkers, valeriebekkers@stg-perspectief.nl of 024-6750939.

Terug naar projecten
Naar boven