Michelle Coenen

Adviseur Expertisecentrum

Michelle Coenen

Als adviseur denk ik graag mee met professionals en ontwikkel ik methodieken en trainingen die passend zijn voor professionals, vrijwilligers en bewoners van een specifieke gemeente of organisatie. Voorbeelden van deze projecten zijn MEE Bruggenbouwen en MEE Reisbuddy. Hierbij maak ik me als projectleider hard maak voor een integrale benadering en zoek ik actief de samenwerking met alle betrokken partijen.

‘MEE maakt meedoen mogelijk’ sluit goed aan bij waar ik voor sta in mijn werk. Meedoen betekent voor mij dat je mensen een positieve ervaring op laat doen, laat ervaren waar hun kwaliteiten liggen en verbindingen legt tussen mensen. Of het nu gaat om leerlingen die na jarenlang taxivervoer zelfstandig met de bus leren reizen of om een vrijwillige bruggenbouwer die ervaart dat door zijn/haar inspanning iemand ineens wel aansluiting vindt bij de sportclub. Maar ook, of juist, de wijkbewoner die voor het eerst na jaren een buurman durft aan te spreken, die hij altijd een beetje raar vond, inspireert mij in mijn werk.

In het coördineren en uitvoeren van trainingen ligt voor mij de uitdaging naast kennisoverdracht vooral in mensen te laten oefenen en nieuw gedrag uit te laten proberen, waarin een koppeling met de dagelijkse praktijk centraal staat. Leren van en met elkaar, binnen en buiten de trainingsomgeving is een belangrijk onderdeel van onze trainingen.

 

 

Naar boven