Steunouder

  • Wat Steunouder
  • Waar Arnhem, Beuningen en Maasdriel
  • Voor wie Voor gezinnen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben

Gezinsondersteuning project in Arnhem, Beuningen en Maasdriel

steungezinnen gezocht

Een steunouder geeft plezier aan het kind en daarmee steun aan de ouder!

Een steunouder is een vrijwilliger die een dagdeel per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan ook voor een kind erg vervelend zijn. Door een kind een dagdeel per week mee te laten lopen met een steunouder of gezin, kan een kind even ontspannen en spelen. De vraagouder kan even op adem komen en heeft wat tijd voor zichzelf.

Enkele voorbeelden van situaties waarin de steungezinnen kunnen helpen:

  • Een jonge vader heeft kanker en wordt intensief behandeld. Moeder is 7 maanden zwanger. Beide ouders hebben weinig energie over voor hun dochtertje van 3, dat veel aandacht vraagt. Het steungezin vangt haar 1 dagdeel per week op.
  • Een kind waarbij er thuis veel spanningen zijn tussen de ouders kan tot zichzelf komen bij een steungezin in de buurt.
  • Een steungezin gaat wat leuks doen met een kind met een beperking die veel ondersteuning nodig heeft, zodat de ouders even wat tijd en aandacht kunnen besteden aan de andere kinderen in hun gezin.

Steunouder op TV

Meer informatie
gezinsondersteuning@meegeldersepoort.nl of bel met: 088-6330000

Terug naar projecten
Naar boven