Integrale Vroeghulp

  • Wat Integrale Vroeghulp
  • Waar Arnhem, Nijmegen en Tiel
  • Voor wie voor ouders van kinderen (0 tot 7 jaar) waarbij niet duidelijk is wat er precies aan de hand is

Integrale Vroeghulp biedt ondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen met diverse problemen

integrale vroeghulp

Integrale Vroeghulp (IVH) voor kinderen van 0 tot 7 jaar
Jonge kinderen ontwikkelen zich soms anders dan u – als ouder – verwacht op bijvoorbeeld lichamelijk, psychisch of sociaal gebied. Dit hoeft niet te betekenen dat een kind een ernstig ontwikkelingsprobleem heeft, maar soms maakt u zich gewoon zorgen. Juist omdat u niet weet wat er precies aan de hand is.

“Mijn zoon Bas is bijna 4 jaar en kan zo driftig zijn, dat ik me geen raad weet. Ik heb al van alles geprobeerd, maar hij blijft in de buien hangen. Hij lijkt soms in zijn eigen wereld te zitten. Hoe kan ik het beste met hem omgaan? Hoe moet dat als hij straks naar de basisschool gaat?”

Waar kunt u terecht?
U kunt uw zorgen bespreken met het sociaal wijkteam bij u in de buurt of met de coördinator die in uw regio werkzaam is. Een medewerker van het sociaal wijkteam brengt samen met u uitgebreid in beeld wat precies uw zorgen zijn, hoe de ontwikkeling verloopt, hoe de (medische) voorgeschiedenis is geweest en welke factoren er spelen. Uw verhaal en vragen zijn heel belangrijk, omdat ouders hun kind goed kennen. Daarnaast kunt u en/of het wijkteamlid informatie opvragen en overleggen met andere behandelaars om het beeld van uw kind compleet te maken en af te stemmen wat de juiste volgende stap is. Contactgegevens van het sociaal wijkteam in uw gemeente.

IVH regio Arnhem, Nijmegen en Tiel
Als ouders kunt u samen met de medewerker van het wijkteam terecht voor een advies- en consultgesprek bij het team Integrale Vroeghulp (IVH) regio Arnhem, Nijmegen en Tiel. Zij kunnen met u meedenken en een integraal, onafhankelijk advies geven dat bij uw gezinssituatie past.

Verschillende deskundigheden
Binnen Integrale Vroeghulp werken verschillende organisaties samen die ondersteuning bieden aan gezinnen met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand, medische en motorische problemen of gedragsproblemen. Met het multidisciplinaire IVH team wordt er samen, met u als ouders gesproken en vanuit alle kanten naar de situatie van uw kind en gezin gekeken. U wordt daarbij ondersteund door de medewerker van het wijkteam. Het is heel belangrijk om zo vroeg mogelijk problemen op te sporen, zodat uw kind en uw gezin, zo snel mogelijk passende ondersteuning kunnen krijgen.

Folder IVH

Meer informatie
Voor aanmelding, informatie of advies: bel 088-6330018 of mail naar integralevroeghulp@meegeldersepoort.nl / www.integralevroeghulp.nl.

Terug naar projecten
Naar boven