Ervaar MEE

  • Wat Ervaar MEE
  • Waar Regio Gelderse Poort

Ervaringsdeskundigen spelen een rol bij alle diensten ter ondersteuning van cliënten

Ervaar MEE

MEE Gelderse Poort heeft zich verder ontwikkeld in de methodische inzet van ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundigen van Ervaar MEE zijn onderdeel van alle typen cliëntondersteuning en inclusieprojecten. Van individuele en collectieve cliëntondersteuning, tot co-trainer bij deskundigheidsbevordering en het geven van beleidsadvies.

Ervaringsdeskundigen worden gescreend en getraind om onze professionals en de cliënt bij te staan. Zij delen hun ervaringskennis en praktische tips over hoe om te gaan met kwetsbaarheden in het dagelijks leven. Onze ervaringsdeskundigen zijn als co-trainer betrokken bij trainingen aan professionals in het sociaal domein of in het netwerk van de cliënt.

Zij adviseren bij het opstellen van gemeentelijk inclusiebeleid. Ook worden ervaringsdeskundigen ingezet als informeel cliëntondersteuner bij projecten zoals Koplopersproject Onafhankelijke Cliëntondersteuning.
We werken veel samen met andere partijen, waaronder Rivierenland Herstelt en de HAN Zorgalliantie, maar uiteraard ook met diverse gemeenten.

Meer informatie?
Neem contact op met de coördinatoren van Ervaar MEE:
Christel de Krosse: c.dkrosse@meegeldersepoort.nl / 06-10010356
Natasja Janssen: n.janssen@meegeldersepoort.nl / 06-10010267

Bekijk ervaringsdeskundigen Paul, Sjoerd en Mariska op You Tube

Terug naar projecten
Naar boven