Coördinatie Vriendenkring

  • Wat Coördinatie Vriendenkring
  • Waar Nijmegen en omgeving
  • Voor wie voor mensen met autisme (normale tot hoge intelligentie)

Vriendengroepen voor mensen met autisme waarin sociale contacten en plezier maken met elkaar centraal staan

vriendenkring

Mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of PDD NOS hebben soms moeite om vrienden te maken en te houden. De Vriendenkring, opgericht door MEE Gelderse Poort en nu een samenwerkingsproject met Bindkracht10 in Nijmegen, is er voor mensen met een vorm van autisme met een normale tot hoge intelligentie.

De verschillende vriendengroepen in de Vriendenkring zijn samengesteld op basis van de persoonlijkheid en interesses van de deelnemers. Zo bouwen zij sneller en gemakkelijker een band met elkaar op. Sociale contacten en met elkaar op pad gaan of bijvoorbeeld een gezelschapsspel spelen staan centraal. Er is o.a. een praatgroep, een studentengroep en een tienergroep.

Een aantal studenten van de HAN begeleidt de vriendengroepen. Ze ondersteunen de deelnemers bij het plannen en uitvoeren van hun activiteiten. Die zijn heel divers. Samen een spel doen, naar de bioscoop of bij iemand thuis film kijken, samen uit eten gaan of bowlen. De stagiair(e)s hebben daarnaast oog voor hoe het contact binnen de groep verloopt en ondersteunen waar nodig bij het vinden van de weg naar de activiteit.

Terug naar projecten
Naar boven