Wat zouden kinderen doen als zij kinderombudsman zouden zijn?

kinderombudsman

Wat gaat er goed in je leven? Waar droom je van? Of wat houd je ’s nachts juist wakker? Wat zou jij willen verbeteren voor kinderen en jongeren als jij Kinderombudsman zou zijn? Deze vragen legt de Kinderombudsman de komende weken tijdens Kinderrechtentour voor aan honderden jongeren.

De Kinderombudsman wil van kinderen en jongeren zelf horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er voor kinderen en jongeren in Nederland moet worden verbeterd. Om dat te onderzoeken gaat Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer de komende weken op bezoek bij scholen, jeugdhulpinstellingen, buurthuizen en een ziekenhuis. Ook gaat zij in gesprek met kinderen en jongeren die slachtoffers zijn van kindermishandeling, kinderen van gescheiden ouders, kinderen die niet naar school gaan, vluchtelingenkinderen en kinderen die niet thuis kunnen wonen.

Vragenlijst
De Kinderombudsvrouw wil van zo veel mogelijk kinderen en jongeren horen wat er goed gaat in hun leven, wat hun zorgen zijn en wat zij in Nederland zouden veranderen als zij het voor het zeggen zouden hebben. Op de website van de Kinderombudsman staat een vragenlijst voor iedereen van negen tot achttien jaar. Invullen kan tot 15 oktober 2016. Om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen en jongeren de vragenlijst invullen, heeft de Kinderombudsvrouw jouw hulp nodig om de vragenlijst onder de aandacht te brengen in jouw netwerk.

Resultaten
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil de uitkomsten van de kinderrechtentour gebruiken om haar speerpunten voor de komende tijd vast te stellen. De resultaten van de kinderrechtentour worden in december 2016 gepresenteerd. Wil je meer weten over de kinderrechtentour, kijk dan eens op de website van de Kinderombudsman.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven