Welkom op het toilet!

welkom op het toilet

Gemeente Nijmegen start samen met Nijmeegse ondernemers een pilot om meer gratis toegankelijke toiletvoorzieningen in de Nijmeegse binnenstad te krijgen. Daarmee laten we zien dat Nijmegen op alle gebieden een gastvrije stad is. Sommige mensen vinden het moeilijk of spannend om de stad in te gaan. Omdat ze vaak naar het toilet moeten. Dat geldt voor veel mensen.

Veel ondernemers hebben hun toilet al beschikbaar gesteld voor bezoekers en aangemeld bij de app Hoge Nood. Gemeente Nijmegen wil deze gastvrije ondernemers graag ondersteunen. En natuurlijk zorgen dat bezoekers weten dat ze makkelijk naar het toilet kunnen. Om te laten zien waar je makkelijk terecht kunt voor een sanitaire stop heeft de gemeente samen met de horeca een sticker ontwikkeld. Ondernemers kunnen meedoen door de speciale stickers op het raam te plakken én het toilet aan te melden bij Intonijmegen.com en de app Hoge Nood. Deze app geeft informatie over de locatie, openingstijden en toegankelijkheid van toiletten.

De stickers en de app Hoge Nood verlagen de drempel om gebruik te maken van de toiletten voor bezoekers en maken het makkelijker een toilet te vinden. Deze gastvrijheid is sociaal en levert ook nog iets op. Onderzoek toont aan dat als er meer toiletten beschikbaar zijn, mensen vaker naar het toilet gaan en daardoor langer blijven winkelen in de binnenstad. Dit vertaalt zich in hogere uitgaven, wat goed is voor de middenstand en leefbaarheid van de binnenstad. Een gastvrij Nijmegen betekent meer (relaxte) bezoekers voor de binnenstad.

Wilt u ook een sticker ontvangen om bij te dragen aan een gastvrije binnenstad? vraag ernaar bij het Huis voor de Binnenstad!

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven