Wegwijzer024 wijst je de weg in welzijn, wonen en zorg

Wegwijzer024

Deze maand lanceert Swon het seniorennetwerk in samenwerking met Sociaal Wijkteams en Stips de Wegwijzer024. Op deze website staat het aanbod in Nijmegen op het gebied van welzijn, wonen en zorg overzichtelijk bij elkaar. Zo vind je snel en makkelijk de juiste organisatie, dienst of activiteit in het sociale domein.

Ben je op zoek naar praktische ondersteuning, hulp in huis, een buurtrestaurant of een sportgroep? Dan is het best lastig om met googelen of op basis van flyers en posters een keuze te maken uit het totale aanbod. Wegwijzer024.nl bevat meer dan duizend verschillende activiteiten, organisaties en diensten. Denk daarbij aan onderwerpen als: (ontmoetings)activiteiten, dagbesteding, mantelzorgondersteuning, ondersteuning door vrijwilligers, praktische hulp thuis, werk en inkomen, wonen en belangenbehartiging.

Door te filteren op onderwerp of wijk zoek je gericht naar datgene wat je nodig hebt. Zo vind je gemakkelijk vrijwillige maatjesprojecten, schuldhulpverleners, woonvormen met begeleiding of plekken in de stad of in je eigen wijk waar je samen kunt eten.

Informatie snel vinden en delen
Wegwijzer024 voorziet in een vaak gehoorde behoefte aan wijkgerichte en themagerichte informatie voor zowel bewoners als professionals en vrijwilligers. Met de komst van Stips en Sociaal Wijkteams wordt zorg en welzijnswerk niet langer centraal, maar in de wijken georganiseerd. In elke wijk zijn mensen op hun eigen manier bezig om informatie te bundelen. Vanaf nu is deze informatie met behulp van Wegwijzer024 gemakkelijk te vinden en te delen met wijk- en stadsgenoten.

Vind je op Wegwijzer024 niet wat je zoekt, dan kun je met je vraag binnenlopen bij de Stip in je wijk of bellen naar de Informatie- en Advieslijn, tel. 088 – 00 11 300. De Informatie- en Advieslijn is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur.

Samenwerking
De Wegwijzer024 is een initiatief van Swon het seniorennetwerk en is tot stand gekomen in samenwerking met Stips, Sociaal Wijkteams, opbouwwerkers en wijkvrijwilligers. Medewerkers van Swon controleren de inhoud van Wegwijzer024 regelmatig en vullen deze aan.

Activiteiten melden
Om Wegwijzer024 zo up-to-date, volledig en juist mogelijk te houden, roepen de makers van de site de hulp in van alle Nijmegenaren. Organiseer je een activiteit, mis je iets of zie je iets dat niet klopt? Via een button op de website kun je een nieuwe activiteit of wijziging eenvoudig doorgeven. Meer info: www.wegwijzer024.nl.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven