Webinar niet-aangeboren hersenletsel: thuis begint het pas

webinar nah

Jaarlijks worden circa 140.000 mensen, jongeren en ouderen, getroffen door een hersenletsel. Dit heeft vaak grote gevolgen voor het leven van zowel de getroffenen als hun naasten. Welke gevolgen zijn dit? En hoe kun je als professional hen zo goed mogelijk ondersteunen?

Op 25 november 2021 organiseert MEE een gratis webinar, waarin je antwoorden krijgt op deze vragen. Zowel van ervaringsdeskundigen en naasten als ook van professionals, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Na afloop heb je inzicht en handreikingen, die je direct in je eigen beroepspraktijk kunt toepassen.

Dit webinar is met name interessant voor professionals, werkzaam in de zorg, in de huisartsenpraktijk, in het sociale domein, bij woningcorporaties, politie of justitie, uitkeringsinstanties, in publieke zaken of de schuldhulpverlening. Maar iedereen, die meer wil weten over wat het betekent om te leven met een niet-aangeboren hersenletsel en hoe je daar het beste op kunt inspelen, is van harte welkom.

PROGRAMMA

15:15 uur      Online inloop
Via deze link kun je inloggen.

15.30 uur      Welkom en opening door Matthijs Wind, dagvoorzitter

15:35 uur      Interview met Erik Grauwmeijer, MD, PhD revalidatiearts
Erik is gepromoveerd op de lange-termijn-gevolgen van middelzwaar tot ernstig traumatisch hersenletsel. Vanuit wetenschappelijk perspectief geeft hij ons inzicht in de chronische fase van een traumatisch hersenletsel en de effecten daarvan op iemands leven.

15:55 uur      De breuk in je levenslijn
We gaan in gesprek met Izaak en Mirjam, beiden getroffen door een niet-aangeboren hersenletsel. Zij nemen je mee in hun eigen verhaal, waar worstelen ze mee, wat heeft het hen gebracht en waar staan ze nu? Welke aandachtspunten vinden zij belangrijk om met jou als professional te delen?

16:15 uur      Een niet-aangeboren hersenletsel heb je niet alleen
Tineke en Jan hebben allebei een partner met NAH. Waar lopen zij tegenaan, wat lijkt goed te gaan en hoe kun je hen als professional ondersteunen en begeleiden?
Tim’s vader heeft hersenletsel opgelopen, hoe is dat voor een kind om mee te maken? Welke tips willen Tineke, Jan en Tim aan ons meegeven?

16.35 uur      Niets is wat het lijkt
Aan tafel praten we verder met experts op het gebied van begeleiding en ondersteuning van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, zoals een huisarts, directeur van een patiëntenvereniging en trainer/coach van MEE. Zij delen hun inzichten, kennis en ervaring.

16.55 uur      Afronding en afsluiting door dagvoorzitter, Matthijs Wind

17:00 uur      Einde

Geïnteresseerden, die het webinar willen zien, maar er op 25 november er niet bij kunnen zijn, raden we aan om zich wel aan te melden. Dat kan via deze link https://www.crowdcast.io/e/nah/register
Het webinar wordt opgenomen en later toegezonden.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven