Hulp of advies nodig en inwoner van de gemeente Renkum?

procesbegeleiding

MEE geeft onafhankelijk advies voor Wmo en Wlz.
Om hulp vragen is lang niet voor iedereen even makkelijk. De wetten en regels zijn best ingewikkeld. En vaak weten mensen niet wáár ze moeten zijn.  Dan is het goed om te weten dat iedere inwoner van de gemeente Renkum gebruik kan maken van onafhankelijk advies van de medewerkers van MEE Gelderse Poort.

Wanneer vraag je om hulp?
Hulp vraag je als je er alleen niet uit komt, zoals Annet, Jurgen en Marieke én de moeder van Arjen.

Annet:
Annet maakt zich zorgen over haar moeder van 80, die in Oosterbeek woont. Haar moeder krijgt steeds meer lichamelijke klachten. Ook worden haar sociale contacten steeds minder. Annet woont in Amsterdam en vindt het lastig om op deze afstand de juiste hulp geregeld te krijgen voor haar moeder.

Jurgen en Marieke:
Jurgen en Marieke hebben een dochter van 8 met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Ze zetten zich dag en nacht in om hun dochter zo goed mogelijk te begeleiden. Daardoor blijft er weinig tijd over voor vrienden en familie of voor sporten. Ook zijn ze vanwege de intensieve zorg minder gaan werken, waardoor het financieel erg krap wordt en schulden dreigen.

De moeder van Arjen:
Arjen van 27 heeft autisme en woont thuis bij zijn moeder. Zijn moeder trekt aan de bel bij MEE omdat zij niet meer weet hoe het verder moet met Arjen. Hij heeft nog geen baan en geen inkomen en is erg afhankelijk van haar. Hoe moet dat als ze ouder wordt?

Wat doet de cliëntondersteuner van MEE?
De cliëntondersteuner van MEE Gelderse Poort geeft informatie of advies over problemen of vragen waar je zelf niet uitkomt. Hij of zij kan dan met je meedenken. Vaak kom je er samen uit en is verdere zorg en ondersteuning niet nodig. Soms heb je nog wat meer hulp nodig, bijvoorbeeld bij het voeren van een keukentafelgesprek met de gemeente. De cliëntondersteuner helpt je om zoveel mogelijk zelf de regie te houden. Hij denkt mee over wat je kunt doen. En hoe je de zorg en ondersteuning kunt krijgen die bij jou of jouw naaste past. Bijvoorbeeld bij wonen, werken, naar school of dagbesteding gaan, zorg en jeugdhulp. Niet alleen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, kunnen cliëntondersteuning krijgen. Ook hun familieleden hebben daar recht op. De ondersteuning is gratis.

Hulp of advies nodig en inwoner van de gemeente Renkum?
Bel met de consulenten van MEE Gelderse Poort in Renkum:
Stance Venderbosch: 06-10010348
Stijn Berghmans: 06-10010254

Verder kun je terecht tijdens de inloop op onderstaande adressen:
Huis van Renkum: maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur
Poort van Doorwerth: woensdag van 12.00 uur tot 14.00 uur
Oase, Oosterbeek: donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven