UWV erkent MEE als jobcoachorganisatie

kennissessie toekomstcoach

Duurzame inzet vergt integrale aanpak
Na een periode van overleg en toetsing heeft UWV de Integrale Arbeidscoach van MEE formeel erkend. Deze coach zorgt ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk kunnen bij een reguliere werkgever. De Integrale Arbeidscoach begeleidt in de werksituatie, maar heeft daarbij ook een signalerende en coördinerende rol richting hulp- en dienstverlening in andere levensgebieden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat duurzame inzet van mensen met een arbeidsbeperking een brede blik en een integrale aanpak vereist. Alleen inzoomen op arbeidsomstandigheden werkt slechts tijdelijk. Problemen op het gebied van bijvoorbeeld financiën, relatie, wonen en vrije tijd beïnvloeden immers de werkprestatie. Het tegelijkertijd signaleren én aanpakken van andere obstakels verbetert de continuïteit van de inzet daarom aanzienlijk.

Begeleiding van de werkgever
Naast begeleiding van de werknemer biedt de Integrale Arbeidscoach van MEE ook coaching en begeleiding aan de werkgever én de directe collega’s van de medewerker met een beperking. “We hebben deze dienstverlening ontwikkeld, omdat we zien dat de inzet van mensen met een beperking en het helpen van werkgevers ten aanzien van het wet- en regeldoolhof, een integrale aanpak vragen”, aldus directeur Yvon van Houdt van MEE NL.

MEE NL programmamanager Arbeid, Petra de Jong: “De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, alle arbeidspotentieel moet worden ingezet, de werkgevers zijn daarbij op zoek naar hulp en MEE kan deze dienstverlening aan hen leveren”.

Verduidelijking jobcoacherkenning
Op de website van mee.nl verduidelijkt Van Houdt wat de jobcoach en de erkenning daarvan inhoudt: https://www.mee.nl/nieuws/blog/verduidelijking-jobcoacherkenning

Meer weten? Neem contact op met Gijs de Waal, adviseur Arbeid, g.dwaal@meegeldersepoort.nl

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven