Steunouder Arnhem op TV

steunouders op TV

Hoe leuk is het als de landelijke TV je benadert om een uitzending te maken over “jullie mooie aanpak”? Dat overkwam Steunouder Nederland begin dit jaar. KRO-NCRV is voor haar programma Kruispunt altijd op zoek naar inspirerende verhalen. De laagdrempelige manier waarop Steunouder gezinnen die wat extra hulp kunnen gebruiken een steuntje in de rug biedt, sluit daar goed bij aan. De makers volgden twee gezinnen met hun steunouders, waaronder één gezin uit Arnhem.

Maria Wassink is oprichter van Steunouder. De motivatie om dit te starten komt uit haar jeugd. Maria: “Ik had een goede moeder, maar zij was al een dagje ouder en stond er alleen voor. Zij had kennissen, tante Teuntje en oom Ab. Tante Teuntje woonde in een straat pal achter ons huis. De gezelligheid bij tante Teuntje, het onvoorwaardelijk mogen zijn en niets hoeven, de aandacht voor mij als kind én het glaasje limonade deden alles. Voor mijn moeder was het een moment rust en gedeelde zorg. Ik gun iedereen een tante Teuntje.”

Voor de Arnhemse Sem, de zoon van Deborah, is dit waarheid geworden. Hij heeft een opa en oma gevonden bij Albert en Joyce. Albert is net gepensioneerd en werkte als jurist voor de overheid. “Ik zocht naar nieuwe zingeving in mijn leven, ik wil graag iets voor de maatschappij betekenen. Het steunouderschap leek mij heel leuk. We kwamen in contact met Deborah die steun zocht voor Sem die autisme heeft. Sem komt nu elke zaterdag een paar uur naar ons. Het is pittig, want het is een druk ventje, maar ik heb dat menneke in mijn hart gesloten en wil hem niet meer kwijt.”

Nieuwsgierig wat Steunouder is en of het misschien ook iets voor jou zou kunnen zijn? Kijk dan maandag 25 oktober om 22.50 naar de uitzending van Kruispunt op NPO 2.
Of neem contact op met Desirée Bolder van MEE Gelderse Poort: d.bolder@meegeldersepoort.nl.
Naast in de gemeente Arnhem loopt het project Steunouder ook in Beuningen.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven