Sport- en beweegakkoord Rheden en Rozendaal

sport- en beweegakkoord

Ruim 60 partners hebben onlangs het Sport- en beweegakkoord Rheden & Rozendaal ondertekend, waaronder MEE Gelderse Poort. Sportverenigingen, sportscholen, beweegclubs, onderwijsinstellingen, zorgverleners, welzijnsorganisaties, bedrijven en betrokken inwoners werkten de afgelopen maanden samen aan het akkoord. Het akkoord bestaat uit concrete ideeën en plannen met als doel om zoveel mogelijk inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal aan het sporten en bewegen te krijgen.

MEE Gelderse Poort heeft aandacht gevraagd voor sporten voor mensen met een beperking. Met onze toeleiding vanuit MEE Bruggenbouwen en dankzij deskundigheidsbevordering kunnen wij dat mede mogelijk maken.

Centrale thema’s
In het akkoord staan twee thema’s centraal:
– Een leven lang met plezier sporten en bewegen met focus op:

  • Aantrekkelijk sport- en beweegaanbod voor jongeren (12-18 jaar)
  • Vitaal ouder worden
  • De jongste jeugd vaardig in bewegen (0-4 jaar)

– Toekomstbestendige sport- en beweegaanbieders:
De ideeën zijn innovatief en uiteenlopend. Zo is er voor vitale ouderen het idee om een programma op te zetten die mensen begeleid van therapie naar structureel bewegen. Voor jongeren in de leeftijdsgroep 12-18 jaar ligt er een plan voor een beweegchallenge app, waarmee zij elkaar sportief kunnen uitdagen. Ook vernieuwde vormen van samenwerking komen veel naar voren. Zo worden ideeën als flexibele lidmaatschappen en een sportrouleerprogramma onderzocht.

Bekijk het Sport- en beweegakkoord Rheden en Rozendaal

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven