Scholieren op weg naar zelfstandigheid met MEE Reizen

op weg naar zelfstandigheid

Afgelopen maanden zijn tientallen kinderen uit speciaal onderwijs met hulp van begeleiders (reisbuddy’s) op weg geholpen om zelfstandig te leren reizen met het openbaar vervoer. MEE Reizen-projecten lopen in de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Berg en Dal en Beuningen. Het vervoer wordt verzorgd door Breng, de coördinatie door MEE Gelderse Poort. De reisbuddy’s zijn studenten van de HAN, HU en sinds kort ook van de Radboud Universiteit.

Consulent leerlingenvervoer Gemeente Nijmegen: “Het meereizen van een reisbuddy met een leerling die normaal gesproken gebruik maakt van taxivervoer verloopt erg goed. Regelmatig is er een terugkoppeling hoe het met de leerling gaat in het traject. Een aanrader voor de zelfstandigheid van de leerling. Diverse leerlingen zijn inmiddels uitgestroomd uit het dagelijkse taxivervoer naar school.”

Riekie Dibbets, consulent leerlingenvervoer Gemeente Wijchen: “Het feit dat MEE het uitvoert is voor ouders (en gemeente) een geruststelling. Wij hebben immers niet de deskundigheid t.a.v. de gedragsproblematiek die MEE wel heeft. Ik merk dat er, nu het project een tijdje loopt, een sneeuwbaleffect ontstaat: ouders melden zich zelf aan bij de gemeente omdat hun kind, net als zijn/haar klasgenootje, ook niet meer met de taxi wil. Ik beveel het project zeker aan bij collegagemeenten.  Daarbij wijs ik er dan wel op dat niet gekeken moet worden naar de kosten per traject, maar naar het voordeel op de lange termijn.”

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven