Scholen kunnen proeven van Smart met Geld

smart met geld

Van 22 t/m 26 maart organiseert Wijzer in geldzaken de 10 editie van de Week van het Geld. Hét moment om op school extra aandacht te besteden aan financiële vaardigheden. Dit jaar vindt het programma volledig online plaats vanuit de Studio Week van het Geld. Docenten kunnen met hun klas een aantal geldproeverijen uitproberen, zoals een les van de training Smart met Geld.

Voor VO en MBO is er een Geldlessenproeverij, waarin diverse organisaties, waaronder MEE, een online proefles aanbieden over omgaan met geld. Met de Geldlessenproeverij kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende lesprogramma’s. De proeflessen zijn in de vorm van een video, die je direct kunt inzetten in de klas. Ook na de Week van het Geld blijven de proeflessen beschikbaar.

Proefles Smart met Geld
De Proefles ‘Grip op je uitgaven’ van MEE geeft je een voorproefje van de interactieve training Smart met Geld. Het doel van deze training is om leerlingen in het praktijkonderwijs, VSO, VMBO-basis en MBO niveau 1 inzicht te geven in de waarde van geld en de relatie tussen inkomsten en uitgaven. Deze proefles bestaat uit een filmpje van 12 minuten. Met de bijbehorende instructies kun je daar een les van 50 minuten van maken, die je op elk moment met je leerlingen kunt doen.

Over Smart met Geld
De training Smart met Geld is onderdeel van het programma Smart met Geld. Dit programma richt zich op het vergroten van bewustwording en financiële weerbaarheid van kwetsbare jongeren van 15 tot 18 jaar. Het bestaat uit verschillende onderdelen, die samen een integrale aanpak vormen: een training voor leerlingen, gastlessen, themabijeenkomsten voor ouders en een e-learning.

Een trainer van MEE leidt docenten via het train-de-trainer-principe op om leerlingen inzicht te geven in de waarde van geld en bewust om te gaan met geld. De training is praktijkgericht, met als resultaat: jongeren leren verstandige financiële keuzes te maken, wat bijdraagt aan een financieel zorgeloze toekomst.

Meer weten over Smart met Geld?
Kijk op smartmetgeld.nl

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven