Regionale autismenetwerken landelijk op de kaart

autismenetwerken

Lancering nationale website

Op 8 maart lanceerden de 17 samenwerkende regionale autismenetwerken hun nieuwe website: www.autismenetwerkennederland.nl.

Alle netwerken en contactgegevens zijn vanaf nu vindbaar op één overzichtelijke site. Van de kop van Groningen tot in het zuidelijkste puntje van Limburg; regionale autismenetwerken faciliteren ontmoeting en bundelen/delen kennis, kunde en ervaring op gebied van autisme.

Al sinds de oprichting van deze netwerken – rond 2005 – leveren de netwerken een belangrijke bijdrage aan realistische beeldvorming van autisme, passende ondersteuning aan en inclusie van mensen met autisme op alle levensterreinen.

Door deze landelijke samenwerking worden kennis, ervaring, opbrengsten en vraagstukken vanuit de regionale autismenetwerken gedeeld, inzichtelijk gemaakt en gebundeld. Hiermee faciliteert en versterkt het landelijk netwerk de regionale autismenetwerken. Deze landelijke resultaten zijn op deze website te vinden bij de nieuwsberichten.

Nel Hofman, landelijk procesregisseur: “Er gebeurt ontzettend veel in de regionale netwerken, maar veel van ons werk gebeurt achter de schermen. Met deze frisse, moderne website kunnen we nog beter zichtbaar maken wat er in elke provincie gebeurt, en zijn de coördinatoren en lokale partijen beter vindbaar. Zo kunnen we nog meer betekenen in de beeldvorming over autisme, en het faciliteren van samenwerking tussen professionals in de zorg en onderwijssector. Uiteraard in actieve samenwerking mét ervaringsdeskundigen.”

Wilt u meer weten over de landelijke activiteiten of zoekt u aansluiting bij één van de regio’s? Neem een kijkje op de website bij de regionale netwerken en neem contact op met één van de coördinatoren of met Nel Hofman (landelijke procesregisseur) via n.hofman@mee.nl.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven