Publiekscampagne Hulpkaart gestart

Hulpkaart

Heeft u een Hulpkaart?
Dat is een vraag die we veel vaker moeten gaan stellen met elkaar.
Er zijn situaties waarin een mens soms niet meer helder kan denken, of anderen zijn/haar gedrag niet begrijpen. Dat roept allerlei gevoelens bij die persoon op, wat zich op een ongewenste manier kan uiten. Omstanders en hulpverleners willen wel helpen, maar weten niet altijd hoe, waardoor het niet ondenkbaar is dat de situatie alleen maar erger wordt. De Hulpkaart kan dan een uitkomst zijn. De Hulpkaart is een klein kaartje dat iemand bij zich draagt en aan een ander kan geven waarop staat hoe iemand het beste geholpen kan worden in bepaalde situaties.

Een aantal MEE organisaties zet zich via regionale samenwerkingsprojecten in om de Hulpkaart beter vindbaar en beschikbaar te krijgen voor mensen die dat nodig hebben.

Publiekscampagne
Op 10 oktober, de Dag van de Psychische Gezondheid, is er een publiekscampagne over de Hulpkaart gestart in het noorden van het land waarbij drie wethouders van verschillende gemeenten in Friesland de aftrap hebben gedaan. Eens per week wordt een video met een ervaringsverhaal van een Hulpkaarthouder of -ontvanger online geplaatst.

Training Hulpkaartcoach
Bij MEE Gelderse Poort is er een training tot Hulpkaartcoach beschikbaar. Deze coach kan iemand helpen de hulpkaart te maken met de juiste informatie zodanig dat omstanders de juiste hulp of ondersteuning kunnen bieden.
Bekijk de training Hulpkaartcoach

 

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven