Nijmeegs project Kiek ons gaon genomineerd voor landelijke prijs

logo SPZ

Het project ‘Kiek ons gaon’ is genomineerd voor de Pier de Boer-prijs 2017. Het project is gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl van mensen met een lichte verstandelijke beperking in een of twee Nijmeegse wijken. Met de nominatie zijn initiatiefnemers Zelfregiecentrum Nijmegen, MEE Gelderse Poort en Uniek Sporten sowieso verzekerd van een geldbedrag van 10.000 euro, om het project uit te voeren. Het Interlokaal-Tandem is partner van het project.

Bewegen verbetert de gezondheid, geeft plezier en verbindt mensen. Bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een verstandelijke beperking bewegen minder dan mensen zonder beperking. Daarom reikt SPZ in 2017 de Pier de Boer-prijs uit aan het beste project dat mensen met een verstandelijke beperking onbeperkt actief laat zijn.

Wie van de drie genomineerden uiteindelijk de prijs wint, maakt juryvoorzitter Jan de Vries bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huis ter Heide op 28 september 2017. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 30.000 euro.

“We zijn zeer blij met de nominatie en het geldbedrag” vertelt Jan Boers, voorzitter van Onderling Sterk Nijmegen,  onderdeel van het Zelfregiecentrum. “Het initiatief is in 2016 ontstaan in de aanloop naar de Special Olympics. We zijn nog druk om andere fondsen te werven en hopen in het najaar van start te gaan. Dat doen we ook met inzet van ervaringsdeskundigen.”

Stichting SPZ
Stichting SPZ steunt mensen met een verstandelijke beperking. Zij doet dat door het verlenen van financiële steun aan verenigingen, stichtingen en projecten. Stichting SPZ ondersteunt projecten die inzetten op het verder helpen van mensen met een verstandelijke beperking, in het bijzonder projecten die vernieuwend en overdraagbaar zijn. Zie ook www.stichtingspz.nl

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven