MEE Gelderse Poort deelnemer Gelders Sportakkoord

Nationaal Sportakkoord

Gelders Sportakkoord brengt sportambities in beweging
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben ingestemd met het Gelders Sportakkoord dat begin 2017 met tientallen organisaties die actief zijn in de sport, zal worden aangegaan. Het is uniek in Nederland dat met zoveel partijen wordt gewerkt aan een gezamenlijke ambitie. Plannen op nationale en internationale schaal of niveau worden uitgewerkt. Ook is de aandacht gericht op lokale sportverenigingen in wijken en dorpen.
De ambities op sportgebied zijn toegespitst op de economische, maatschappelijke en sportieve kracht van sport. Naast de provincie zijn de volgende partijen betrokken: sportbonden, bedrijven en ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen, sportverenigingen, non-profit organisaties en belangen organisaties. Zij werken samen om de sportambities te realiseren, ieder vanuit zijn eigen invalshoek en belang. Dat kan leiden tot verrassende combinaties als bijvoorbeeld natuurorganisaties en sportbonden elkaar weten te vinden.

Aansprekende ontwikkelingen
De komende jaren wordt stevig ingezet op het realiseren van aansprekende sportevenementen met nationale en internationale uitstraling, zoals de mogelijke komst van het WK halve marathon en het WK Inline Skaten naar Gelderland. In 2018 worden in diverse Gelderse steden het EK Volleybal, het WK Zitvolleybal, het WK rolstoeltennis en de Special Olympics georganiseerd. Er wordt gewerkt aan een goede structuur voor talentontwikkeling waarmee jonge talentvolle sporters, al dan niet met een beperking, in staat worden gesteld om zich op een evenwichtige manier te ontwikkelen tot topper in hun sport. Naast sport komen er recreatieve routes om de buitensport te stimuleren. Sportverenigingen worden ondersteund om zich te ontwikkelen tot een open club of sportpark: een aantrekkelijke sportvereniging die zich open stelt voor de buurt en een breder aanbod heeft dan sport alleen. Bij alle thema’s is aandacht voor sporten voor mensen met een functiebeperking.

Mooie samenwerking
De ambities en uitdagingen voor alle partijen zijn enorm. Gedeputeerde Jan Markink hoopt dat de prachtige ambities en mooie samenwerking snel veel resultaten opleveren en Gelderland dé sportprovincie van Nederland maakt. “Dat we het kunnen, hebben we laten zien met de Giro, een prachtig wielerevent waarmee Gelderland zich op de kaart heeft gezet”, aldus Markink. Binnenkort zet ook MEE Gelderse Poort haar handtekening onder het Gelders Sportakkoord.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven