Kitchen Impossible helpt arbeidsgehandicapten duurzaam aan het werk

Kitchen Impossible

MEE NL werkt samen met zorgorganisatie Philadelphia en televisieproducent Vincent TV Producties aan een televisieserie Kitchen Impossible waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca. Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan, terwijl het hebben van een baan juist zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij.

De TV-serie ‘Kitchen Impossible’ laat zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. In acht afleveringen leidt chef Robert Kranenborg acht jonge mensen met diverse beperkingen op voor een reguliere baan in de horeca. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef. Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven.

Daniëlle (31) is één van die deelnemers. Deze intelligente vrouw is heel klein en zit vaak in een rolstoel, hierdoor denken mensen vaak dat ze ook verstandelijk beperkt is. Ze ziet dit als oorzaak waarom het haar tot nu toe niet gelukt is om een reguliere baan te vinden.

Angelika Herben, programmamanager participatie en arbeid en namens MEE NL betrokken bij de serie, legt uit waarom MEE aan het programma meewerkt: “We willen aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.”

Kitchen Impossible is vanaf eind november wekelijks te zien op Net 5.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven