Keurmerk Inclusief Ondernemen voor directeur Hanneke Jacobs

keurmerk Inclusief Ondernemen

Ondernemers in het zonnetje tijdens ‘dag van de 1000 Voorbeelden’
Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat was de insteek van de ION-borrel bij het Mercure Hotel in Nijmegen op donderdag 14 maart. In het kader van de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’ ontvingen vier ION-leden het keurmerk Inclusief Ondernemen.

Tijdens de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’ werden door het hele land activiteiten georganiseerd om te laten zien hoeveel verrijking en verbinding inclusief ondernemen met zich meebrengt. De dag is een initiatief van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. In Nijmegen kwamen zo’n veertig aangesloten ondernemers tijdens een netwerkborrel van ION (Inclusief Ondernemers Netwerk) samen om leden in het zonnetje te zetten en het belang van inclusief ondernemen te onderstrepen.

Dat ondernemers uit Rijk van Nijmegen al volop aan de slag zijn met dit inclusief ondernemen, blijkt uit de cijfers die Hans Bakker, regiomanager van VNO-NCW en MKB Nederland, met trots presenteerde. “Werkgevers in de marktsector hebben met elkaar afgesproken dat er in 2026 in totaal 100.000 extra werkplekken zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. En we gaan de goede kant op. In 2018 stond de tussenstand op 48.000 banen. Eind 2018 moesten we in Rijk van Nijmegen 655 extra banen gecreëerd hebben. Dat waren er 1.271.”

Keurmerk Inclusief Ondernemen
Vier ION-leden ontvingen deze middag het keurmerk Inclusief Ondernemen. Hiermee laten ze zien dat ze een maatschappelijk betrokken onderneming zijn die zich inzet voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Renske Helmer-Englebert (SP) van gemeente Nijmegen reikte de keurmerken uit aan MEE Gelderse Poort, Kilsdonk Packaging & Presentation, JWR Nijmegen BV en Fletcher Hotel-Restaurant Erica. De wethouder complimenteerde de ondernemers en de andere ION-leden. “Ik heb met eigen ogen gezien hoe fijn mensen het vinden om weer deel uit te maken van de samenleving en het gevoel te hebben dat ze ertoe doen.”

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven