ING fonds steunt initiatief MEE om kwetsbare jongeren te versterken

toekomstcoach

MEE is met de Toekomstcoach één van de twee nieuwe partners van de Club van 25 van het ING Nederland fonds. Hiermee ontvangen we van dit fonds steun om de methodiek van de Toekomstcoach verder te ontwikkelen en voor meer scholen en gemeenten beschikbaar te maken.

De methodiek van de Toekomstcoach is erop gericht om kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar actief te laten meedoen in de samenleving en daarbij richting te geven aan hun toekomst. De Toekomstcoach is er voor jongeren die dreigen vroegtijdig school te verlaten, thuiszitten zonder werk of dagbesteding, of ondersteuning nodig hebben in de overgang van school naar werk. De methodiek heeft de afgelopen jaren bewezen dat de maatschappelijke en financiële positie van jongeren, die hebben deelgenomen, is verbeterd en de zelfredzaamheid is toegenomen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
ING gelooft in een inclusieve samenleving en economie, waarin mensen financieel gezond zijn en iedereen kan meedoen. Met het ING Nederland fonds toont ING Nederland haar verantwoordelijkheid als grote Nederlandse bank. Het ING Nederland fonds steunt maatschappelijk ondernemers die hierin het verschil kunnen maken.

De Club van 25
Het ING Nederland fonds draagt bij aan een Nederland waarin iedereen financieel gezond is, digitale vaardigheden leert en kans maakt op werk. Het fonds werkt hieraan door partner te worden van veelbelovende maatschappelijke ondernemers. Deze groep heet de Club van 25. De ondersteuning van maatschappelijk ondernemers kan in de vorm van een partnerschap om te starten, groeien of verduurzamen.

Als het gaat om financiële zelfredzaamheid steunt het ING Nederland fonds meer partners, zoals Get a Grip Humanitas, JINC, Jongeren Perspectief fonds, Over Rood en Geldfit.nl. De MEE Toekomstcoach sluit hier goed bij aan. De andere nieuwe partner van de Club van 25 is De Nieuwe Toekomst. Dit initiatief krijgt steun van het ING Nederland fonds om vrouwen, na een periode van bedreiging en huiselijk geweld, te begeleiden naar een nieuwe en economisch onafhankelijke toekomst.

Lees meer over MEE Toekomstcoach

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven