Ik neem je mee: ben jij een sportieve ambassadeur?

ik neem je mee

Sporten is leuk, gezond en sociaal. Daarom willen we via beweegprogramma ‘Ik neem je mee’ sporten voor mensen, voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is, leuker maken. Dat doen we door hen te koppelen aan een sportieve ambassadeur, die iemand helpt, motiveert en af en toe het steuntje in de rug geeft om door te zetten.
Ben jij een sportieve ambassadeur? Zou jij vanuit jouw ervaring met sport een ander willen helpen om ook te ervaren hoe geweldig het is? Dan is ‘Ik neem je mee’ misschien wel iets voor jou!

Wie ga je helpen?
Het beweegprogramma ‘Ik neem je mee’ richt zich op de groep mensen, die nog niet sporten. Dat kan zijn omdat zij vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie belemmeringen ervaren om te bewegen of te sporten. Wij willen graag iedereen de kans bieden om te gaan sporten. Als dat voor iemand niet vanzelfsprekend is, dan kan de hulp van een ‘maatje’ van doorslaggevend belang zijn.

Wie zoeken we?
We zoeken sportievelingen, die graag aan de gang gaan met het motiveren en enthousiasmeren van nieuwe sporters. Misschien geef jij al training op jouw sportclub, ben je student van een sportopleiding, of sport je al een langere tijd – wellicht zelfs op hoger niveau. Jij kan als sportief ambassadeur iemand anders net zo veel plezier in sport geven als je zelf ervaart.

Invulling programma
Hoe jij invulling geeft aan Ik neem je mee willen we graag zo veel mogelijk door jou én je maatje zelf laten bepalen. We streven ernaar om de sportieve ambassadeurs regionaal te koppelen aan een beginnend sporter. Wil je hooguit één of twee keer telefonisch contact met iemand opnemen en verder af en toe via ons kaartjes sturen om jouw maatje te motiveren, dan is dat prima. Heb je mogelijkheden om een bezoekje te koppelen, dan is dat geweldig, maar niet bij voorbaat noodzaak.

Op basis van de aanmeldingen brengen wij jou met een sportieve ambassadeur in contact. Eerst online, later offline. We ondersteunen jullie waar nodig en geven tips en advies wanneer gewenst. Tevens kunnen wij jou, in samenwerking met de sportbonden en onze partners, helpen bij het vinden van een passende sport(vereniging). Uiteraard nemen we gedurende het programma de geldende corona maatregels in acht.

Aanmelden
Is ‘Ik neem je mee’ iets voor jou? Meld je dan aan via nocnsf.nl/ikneemjemee.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven