Hoe kun je je voorbereiden op de verkiezingen in maart 2021?

stem jij ook

Op 17 maart 2021 mag je gaan stemmen. Je mag dan gaan stemmen op iemand die volgens jou in de Tweede Kamer moet komen. De Tweede Kamer kijkt of de regering het werk goed doet. Voordat je kunt gaan stemmen moet je je gaan voorbereiden. Dat kan bijvoorbeeld door te praten met jouw familie, collega’s of de mensen met wie je woont. Voor mensen met een beperking worden er ook verschillende dingen georganiseerd, zodat je je goed kan voorbereiden. Hieronder kun je lezen wat er landelijk georganiseerd wordt.

Kieshulp
Steffie maakt een online kieshulp. De kieshulp kan jou helpen met het kiezen van de juiste persoon die in de Tweede Kamer moet komen. Uitleg en oefenen over stemmen

Workshop
Op zaterdag 10 maart organiseert ProDemos een online workshop. Je krijgt dan informatie over de verkiezingen. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.
Wil je meedoen aan de workshop? Klik dan op de dag zelf op deze link

Debat
De organisatie Prodemos organiseert een speciaal debat om op een begrijpelijke manier met elkaar te praten over wat zij belangrijk vinden. Dit debat is op zaterdag 13 februari. Het debat begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Klik hier als je het debat wilt volgen.

Kieskrant
ProDemos heeft een verkiezingskrant gemaakt. Deze verkiezingskrant heet: Stem jij ook? Je kan via deze link de verkiezingskrant online lezen.

Filmpjes
Filmpjes op You Tube over stemmen voor de Tweede Kamer:
Waarom stemmen? (2021)
Hoe kan ik stemmen? (2021)

Prokkelen
Er gaan mensen met een beperking prokkelen bij gemeentes. Prokkelen is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Stichting Prokkel helpt daarbij.

Stoere Stemmers
Stichting Stras helpt mensen met een beperking mee doen in de samenleving. Stichting Stras heeft een lespakket gemaakt om te leren stemmen: ‘Stoere Stemmer Tweede Kamer’

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven