Help jij mensen met LVB mee hun mening te geven?

onderzoek over corona

De eerste weken van het derde en tevens laatste deel van het onderzoek “Impact van corona op laaggeletterden en mensen met een licht verstandelijke beperking” zijn voorbij. De bevraagde deelnemers zijn erg blij dat ze hun mening mogen geven. Help jij mee om mensen deel te laten nemen aan het onderzoek? Iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en ouder is dan 16 jaar mag de vragenlijst invullen. Ook mensen die de eerste twee vragenlijsten niet hebben ingevuld.

Hoe werkt het?
De vragenlijst kan ingevuld worden op: ikonderzoekmee.nl/vragenlijst/co3  tot 18 oktober 2021. (De vragenlijst werkt niet goed via Internet Explorer)

Waar gaat de vragenlijst over?
De derde vragenlijst bestaat voor een deel uit dezelfde vragen als de eerste en tweede vragenlijst. Hierdoor kunnen we zien hoe bijvoorbeeld de mentale gezondheid door de tijd heen is veranderd. Daarnaast kijken we meer naar de toekomst. Hoe vinden mensen het dat er steeds minder regels zijn? Zijn er veranderingen geweest afgelopen 1,5 jaar die men wilt behouden? En wat hoopt men weer op te kunnen pakken?

Waarom is het belangrijk om mee te doen?
Door de vragenlijst in te vullen krijgen we beter zicht op wat er speelt en waar mogelijk extra aandacht en ondersteuning nodig is. We vinden het belangrijk dat iedereen gehoord wordt. In het volgende filmpje vertellen verschillende mensen waarom zij het belangrijk vinden om deel te nemen aan onderzoek: https://www.youtube.com/watch?v=rDEojMMTQK4

Uitleg over het onderzoek voor de deelnemers
Hier vind je de Flyer met uitleg voor deelnemers over het onderzoek. Er is ook een filmpje waarin uitgelegd wordt waar het onderzoek over gaat: https://www.youtube.com/watch?v=2NPHQFrFZLA
De folder en het filmpje kunnen gedeeld worden met potentiële deelnemers.

Afhankelijk van de persoon kan de vragenlijst zelfstandig ingevuld worden. De vragen kunnen voorgelezen worden en antwoorden kunnen ingesproken worden. Het is dus niet nodig om goed te kunnen lezen en schrijven. Uiteraard mag er ook ondersteuning geboden worden bij het invullen van de vragenlijst. MEE Gelderse Poort kan ook ondersteuning bieden bij het invullen van de vragenlijst.

Heb je vragen of is ondersteuning nodig bij het invullen van de vragenlijsten neem dan contact op met Kelly Voorn, consulent Expertisecentrum: k.voorn@meegeldersepoort.nl / 06-10010237.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven