Gemeente Tiel sluit aan bij Nederlandse Schuldhulproute

procesbegeleiding

Op weg naar een schuldenvrije toekomst, dat is waar de gemeente Tiel zich al een aantal jaren actief voor inzet. Daarom sluit de gemeente Tiel aan bij de Nederlandse schuldhulproute.
Bijna iedereen die te maken heeft met schulden, kan een moment aangeven waarop het ‘mis’ ging. Wij geloven dat we veel leed en kosten kunnen voorkomen als we mensen met dreigende financiële problemen eerder kunnen bewegen om actie te nemen.
Mensen hebben de neiging om te laat hulp te zoeken bij financiële problemen. Met als gevolg dat ook de kans op gezondheids-, psychische en sociale problemen toeneemt. Het is daarom belangrijk dat mensen eerder geholpen worden.

Hoe doen we dat?
Eén van de methoden die werkt is de Nederlandse Schuldhulproute. Doel is te voorkomen dat kleine schulden grote schulden worden. Iedereen die meedoet krijgt snel de hulp die bij zijn situatie past, van een budget-app tot een professionele hulpverlener.

Hoe werkt dit?
Dit werkt heel simpel. Ga naar de website www.geldfit.nl of bel 0800-8115. Jongeren (tot 26 jaar) gaan naar www.moneyfit.nl en ondernemers starten bij www.geldfitzakelijk.nl.

Op de website staat een korte test met makkelijke vragen over de financiële situatie. Op basis van de gegeven antwoorden krijgen mensen direct een persoonlijk advies. Het hulpaanbod varieert in tips en tools waarmee mensen zelf aan de slag kunnen gaan. Komt uit de test dat er behoefte is aan meer financiële hulp? Dan worden mensen doorverwezen naar een (lokale) hulpinstantie. En niet te vergeten, dit is allemaal gratis.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven