Deze week is het autismeweek 2020 en komende donderdag 2 april is het wereld autisme dag.

zorgpad

Autismeweek 2020 & een persoonlijke bijdrage van een aantal partners van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG)

Het thema is dit jaar: ‘Prikkels’.

Deze autismeweek zal er dit jaar anders uitzien als andere jaren. In de bijlage vinden jullie alle informatie van de Nederlandse Vereniging Autisme NVA) over deze autismeweek. Op wereld autismedag brengen zij een digitale special uit met mooie artikelen!

Ter info: vanaf 1 april is de Informatie & Advieslijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme weer dagelijks te bereiken via e-mail op advies@autisme.nl en daarnaast telefonisch tussen 10.00 en 14.00 via tel. 030 – 22 99 800 (optie 3 in het keuzemenu.)

Graag wil ik jullie attenderen op de mooie en persoonlijke bijdrage van een aantal van onze SAG netwerkpartners deze autismeweek:

  1. Thema van de Autismeweek is ‘Prikkels!’ In een serie prikkelportretten vertellen vier mensen met autisme wat prikkels voor hen betekenen.
    Zo is Rianne Jansen (45) vooral gevoelig voor geluid. ,,Als kind was ik al vaak overprikkeld”….. Het interview met Rianne (SAG netwerk Ede) is te lezen in de nieuwsbrief van de NVA
  1. Geert (SAG netwerk Apeldoorn) heeft meegewerkt aan een interview met 3FM (uitzending ‘tussenuur’) over autisme en prikkels. Zoals Geert het zelf omschrijft: hij heeft op zijn eigen unieke wijze kleur gegeven aan de mensen met autisme! Ook Annelies Spek (klinisch psycholoog) heeft een bijdrage geleverd aan deze uitzending. De uitzending is terug te luisteren via deze link.

 

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven