Steun ouders en help kinderen

steunouders

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Daarom zijn er steunouders. Dat zijn volwassenen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week optrekken met een kind. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen.

Off- en online
Omdat het de afgelopen tijd niet mogelijk was (en soms nog altijd niet wenselijk is) om elkaar fysiek te ontmoeten is er nu ook Steunouder Light waarbij we online matches maken tussen gezinnen. Om een luisterend oor te bieden aan ouders, een kind te helpen bij het vinden van structuur in de dag, gewoon een kletspraatje te maken of samen een online spelletje te spelen. Het Oranje Fonds draagt dit initiatief een warm hart toe en zegde een bijdrage toe van € 10.000.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Match
Serlina (niet haar echte naam) vertelt over hun online match: “Toen we het aanbod kregen om onze jongste te koppelen aan een ‘digitale steunouder’ had ik mijn twijfels of dat zou werken. Ik bedoel, zomaar gaan facetimen met een vreemde, waarom zou Owen dat leuk vinden? Maar het bleek vanaf het eerste moment een gouden greep. Owen en Moniek spreken elkaar één keer per week. Het is heerlijk om te zien hoe hij daarvan geniet en we merken dat hij echt uitkijkt naar die belmomenten. Owen is niet minder stuiterig geworden, dat hoort gewoon bij hem, maar hij zit wel weer beter in zijn vel. Dat is toch wat je graag ziet als ouder.” Zoals altijd worden de koppelingen zorgvuldig begeleid door een steunoudercoördinator en blijven we ook zoeken naar mogelijkheden om ‘in het echt’ ontmoetingen te organiseren waarbij ieders veiligheid voorop staat.

Iets voor jou?
Nieuwsgierig of Steunouder iets voor jou is, of zou je zelf (offline of online) steunouder willen worden? Kijk op www.steunouder.nl/Arnhem voor meer informatie en bel of mail ons als je vragen hebt!

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven