Campagne Fit Op Jouw Manier geeft steuntje in de rug

nu niet zwanger

Een gezonde levensstijl is belangrijk, maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet en omgekeerd. Zeker voor mensen met een beperking kan het heel moeilijk zijn om gezonder te gaan leven. Er zijn genoeg leefstijltips en adviezen, maar hoe weet je welke het beste bij jou past? De overheid geeft daar een steuntje voor in de rug met de campagne Fit Op Jouw Manier.

Er is voor ieder een manier om te beginnen

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS: “Lekker in je vel zitten met meer weerstand en energie willen we allemaal. Maar het is niet zo eenvoudig om met gezonder leven te beginnen. Er zijn 1001 tips en adviezen, waardoor het soms lijkt alsof je je hele leven er voor moet omgooien. Voor veel mensen is dat dan een reden om het nog even uit te stellen. Ik denk dat we dat allemaal herkennen. Deze nieuwe campagne probeert dat te doorbreken. Door duidelijk te maken dat kleine stapjes zeker ook de moeite waard zijn. En dat er voor iedereen een manier te vinden is om te beginnen.”
Je kunt bijvoorbeeld beginnen door voortaan op de fiets naar je werk te gaan of tomaat op brood te nemen in plaats van worst of kaas.

Tipgenerator

De Fit Op Jouw Manier Campagne bestaat onder andere uit televisie- en radiospotjes en de website fitopjouwmanier.nl waar iedereen gebruik kan maken van een zogenaamde tip generator. Deze module genereert net zolang gezonde leefstijl tips tot je iets vindt dat bij jou past.

Begeleiding van mensen met een beperking naar een gezondere leefstijl

Voor mensen met een beperking is het extra lastig om over te schakelen om een gezondere manier van leven. Ze zijn bijvoorbeeld niet op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn, er is geen passend sport- en beweegaanbod in de buurt of ze kampen met lichamelijke klachten, waardoor sporten en bewegen een hele opgave is. Ook kan de financiële situatie ervoor zorgen dat er geen gezonde keuzes gemaakt kunnen worden. Maar veelal zijn deze mensen zich in eerste instantie helemaal niet bewúst van het feit dat ze ongezond leven.

MEE zet zich in om de vitaliteit en een gezonde leefstijl bij deze doelgroep bevorderen. Samen met alle organisaties en professionals in de keten die actief zijn op dit thema. Om zo meer mogelijk te maken.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven