Autismebelevingscircuit Beuningen zorgt voor meer begrip

Autismebelevingscircuit
BEUNINGEN – De maatschappij moet volgens Renée Reiss en Marian Eijkenaar van MEE Gelderse Poort autismevriendelijker worden. Daarom hebben zij maandagmiddag een zogenaamd Autismebelevingscircuit georganiseerd.

Tijdens het circuit moeten de cursisten verschillende opdrachten uitvoeren om te ervaren hoe het is om autisme te hebben. Renée Reiss, een van de organisatoren, vertelt dat cursisten soms geconfronteerd worden: “Tijdens een van de opdrachten moest de moeder heel hard huilen. Zij realiseerde zich ineens dat ze veel te veel van haar kind met autisme vraagt.”

Onbegrip
De middag is vooral georganiseerd, zodat de cursisten begrijpen waar mensen met autisme tegenaan lopen. Reiss: “ ‘Schiet nou eens op’, dat horen kinderen met autisme vaak, maar ze doen het niet expres, het is onvermogen. Wanneer je het op die manier ziet, kan je er ook anders mee omgaan.”

Algehele verandering
De organisatoren hopen dat ze de cursisten wat bij kunnen brengen maar uiteindelijk zal er in de maatschappij een algehele gedachte veranderd moeten worden. “Mensen hebben een idee van hoe het hoort te gaan, maar bij mensen met autisme gaat het altijd anders,” aldus Reiss.

Bekijk het item van RN7: https://youtu.be/7MD8hJniR8M

Gepubliceerd op 12-11-2018 16:50 | RN7 | Regio Beuningen

 

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven