Achterin de boevenwagen

boevenwagen

Vanuit het project Ontwa(a)r Verward Gedrag waarvan ik vanuit MEE Gelderse Poort de trainer ben, ga ik eind maart en begin april twee workshops geven bij de Politie in Nijmegen. Om meer zicht te krijgen op het politiewerk, mocht ik afgelopen maandag een middag en avond meelopen met de twee agenten, Pim en Koen.

Na de briefing met bijzonderheden voor deze dienst, gingen we terug naar de wijkagentenkamer. Daar vertelde agent Jan mij meer over zijn werk als wijkagent voor zorgwekkende zorgmijders. Al snel kwam de eerste melding en ging ik met agenten Pim en Koen op pad. Terwijl ik achterin de ‘boevenwagen’ zat, mocht ik al mijn vragen op Pim en Koen afvuren. Pim en Koen beantwoordden ze geduldig en vertelden me ook uit henzelf veel.

Het was een rustige dienst en door het uitblijven van de 112-meldingen kon ik zien hoe deze twee agenten de tijd namen om hier en daar te stoppen, uit te stappen en een praatje te maken met diverse mensen op straat. Om te checken hoe ze erbij zitten, vragen te beantwoorden van stadsbezoekers, mensen te wijzen op hun rij- en parkeergedrag en in het centrum van Nijmegen wat extra controlerondjes te rijden daar waar dat nodig was. De tijd vloog voorbij. Op het bureau heb ik tussendoor met andere agenten kunnen praten over hun diverse taken en natuurlijk is er veel gesproken over verwarde en kwetsbare personen.

Voor mij was dit een bijzondere middag en avond waarbij ik een beter beeld van het politiewerk heb gekregen. En natuurlijk, waar het uiteindelijk om te doen was, ik heb input gekregen voor de workshops die ik nog ga geven. Ik heb er zin in!

Meer informatie:
Moniek Gehring, consulent Expertisecentrum MEE Gelderse Poort
m.gehring@meegeldersepoort.nl / 06-10010240

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven