Week van het geld

  • Wanneer 12-03-2018 t/m 16-03-2018
  • Waar Landelijk

De Week van het geld 2018 vindt plaats van 12 t/m 16 maart. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. In de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld.

Initiatief van Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2018 de achtste editie van de Week van het geld.

Aandacht op school
Veel scholen in Nederland doen mee aan de Week van het Geld. Wil je zien wat je op jouw school kan doen? Bekijk dan per type onderwijs ons aanbod:
Bekijk de onderwijspagina

Thuis aan de slag
Ook thuis kan je aan de slag met de Week van het geld. Ontdek wat je thuis allemaal kan doen en download je eigen Week van het geld krant.
Bekijk wat je thuis kan doen

Meer informatie over de Week van het geld

Terug naar agenda
Naar boven