Week tegen Kindermishandeling

  • Wanneer 19-11-2018 t/m 25-11-2018
  • Waar Landelijk

Maak het verschil, kom in actie tegen huiselijk geweld
Jaarlijks zijn in Nederland 200.000 volwassenen slachtoffer van ernstig huiselijk geweld. En ruim 119.000 kinderen maken huiselijk geweld mee. Dit moet stoppen.

Wat is huiselijk geweld?
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling en eergerelateerd geweld zijn vormen van huiselijk geweld.

Week Zonder Geweld
Tijdens de Week Tegen Kindermishandeling en de Week Zonder Geweld voeren Veilig Thuis en Moviera campagne om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en om samen het verschil te maken. De Week Zonder Geweld is van 24 tot en met 30 november. Van 19 tot en met 23 november is het de Week Tegen Kindermishandeling.

Aandacht voor de aanpak van huiselijk geweld moet er het hele jaar door zijn. Kom daarom in actie tegen huiselijk geweld en maak het verschil!

Hoe jij het verschil maakt?
Het begint met erover praten en het bespreekbaar maken. Praten helpt het taboe doorbreken. Daarna kun je in actie komen zoals hieronder staat beschreven.

Signaleer je huiselijk geweld, dan kun je het volgende doen:

  1. Praat met diegene waarover je je zorgen maakt.
  2. Help hem of haar om professionele hulp te zoeken en contact op te nemen met Veilig Thuis.
  3. Durft degene waar jij je zorgen om maakt, geen contact op te nemen met Veilig Thuis? Maak jij je nog steeds zorgen om de situatie? Neem contact op met Veilig Thuis om jouw zorgen te uiten en vraag om advies of hulp.

Meer weten?
Wil je meer weten over de campagne en over de organisaties die zich inzetten van de aanpak van huiselijk geweld? Kijk op zomaakikhetverschil.nl.

De campagne wordt ondersteund door de Gelderse gemeenten.

Terug naar agenda
Naar boven