Themadag 2020: Gehandicaptensport in een inclusieve samenleving

  • Wanneer 18-03-2020
  • Waar De Weerelt van Sport, Orteliuslaan 1041, Utrecht

Een dag vol met handvatten om een inclusieve sportomgeving te creëren
In het Nationaal Sportakkoord, dat in 2018 door vele partijen is ondertekend, staan grote ambities. Eén van de pijlers onder het sportakkoord is inclusief sporten en bewegen. Wij zijn enthousiast en gaan aan de slag om de ambities te vertalen in acties. Daar zetten we graag samen met jou stappen in tijdens de Themadag op woensdag 18 maart 2020!

Meer kennis over inclusief sporten?
De Themadag is een bijeenkomst waarin we onze kennis en kunde over relevante onderwerpen binnen de inclusieve sport met jou willen delen zodat jij als professional meer praktische handvatten hebt om een inclusieve sportomgeving te creëren. De volgende thema’s zullen aan bod komen:

  1. Veilig sportklimaat: Hoe creëer je een veilig sportklimaat waarin iederéén plezier kan beleven aan sport?
  2. Sportformateur aan het woord: Wat kan een lokale sportformateur doen voor gehandicaptensport in de regio en hoe kan jouw club hierbij aanhaken?
  3. Sportaanbod via Uniek Sporten: Wat kunnen we doen om de kwaliteit van het sportaanbod te verbeteren?
  4. Vrijwilligersmanagement: Hoe betrek je de juiste vrijwilligers om een sportvereniging met inclusief aanbod succesvol te laten zijn?
  5. Inclusief sportadvies: SportMEE krijgt mensen in beweging. Praktijkvoorbeelden over individueel sportadvies van MEE Rotterdam.
Terug naar agenda
Naar boven