Themabijeenkomsten eenzaamheid

  • Wanneer 03-06-2019 t/m 01-07-2019
  • Waar 't Torentje, Johan de Wittlaan 316, Arnhem

Voel je je eenzaam? Vind je geen waardevolle contacten? Weet je niet waar te beginnen?

Ervaar MEE Arnhem organiseert in juni en juli vier gratis themabijeenkomsten over eenzaamheid. Eenzaamheid speelt een grote rol in de samenleving. Niet alleen ouderen hebben ermee te maken; ook jongeren of mensen die omringd zijn door contacten kunnen zich eenzaam voelen.

Eenzaamheid kent verschillende vormen, bijvoorbeeld sociale eenzaamheid en emotionele eenzaamheid. Langdurige eenzaamheid kan psychische klachten, depressie, angst en verdriet veroorzaken. Ook kun je steeds meer in een isolement raken, waarbij het moeilijk is om er nog uit te komen.

Tijdens de bijeenkomsten leer je wat eenzaamheid precies is, de mogelijke oorzaken en hoe je eruit kunt komen. Het samen praten en ervaringen uitwisselen zorgt voor steun en troost. De bijeenkomsten worden geleid door ervaringsdeskundigen.

De bijeenkomsten

3 juni: eenzaamheid: wat betekent dit?
Wat is eenzaamheid en wat betekent het voor jou? Wat ervaar jij en wat heb je geprobeerd om eruit te komen? Er wordt informatie gegeven over verschillende vormen van eenzaamheid en een video getoond. Ook vertelt een ervaringsdeskundige haar verhaal.

17 juni: spelletjesmiddag
Als iets mensen bij elkaar brengt, zijn het wel spelletjes. Het is een ongedwongen manier om te ontmoeten en om elkaar te leren kennen.

24 juni: versterk je netwerk
Wat kun je zelf doen om uit de eenzaamheid te raken? Wat zijn de eerste stappen en waar vind je mogelijk leuke contacten?

1 juli: gezamenlijke lunch/afsluiting
Ter afsluiting is er een gezamenlijke lunch.

Wanneer: 3, 17 en 24 juni en 1 juli 2019 van 12.30 tot 14.30 uur
Locatie: ’t Torentje, Johan de Wittlaan 316, Arnhem. Aanbellen bij het RIBW.
Aanmelden: patrick.ervaarmee@gmail.com

Terug naar agenda
Naar boven