Symposium schuldenproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijke beperking

  • Wanneer 20-06-2017
  • Waar The Colour Kitchen Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL, Utrecht

MEE NL organiseert op 20 juni 2017 in Utrecht een symposium met als thema ‘Hoe kunnen we de schuldenproblematiek van mensen met een lichte verstandelijke
beperking voorkomen en aanpakken?’. Professionals, werkzaam in het sociale domein, kunnen gratis aan dit symposium deelnemen.

Een aanzienlijk deel van de mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld en duurt het vaak lang voordat problemen zichtbaar worden. En als deze mensen in een schuldhulptraject komen, leidt dit vaak niet tot duurzame oplossingen. Dat kan beter!

Tijdens het symposium leggen sprekers een verbinding tussen onderzoek naar de bovenbeschreven problematiek en voorbeelden uit de praktijk. Onderzoekers presenteren resultaten van onderzoek naar schuldenproblemen bij LVB’ers. Initiatiefnemers van projecten nemen de deelnemers mee met hun praktijkervaringen bij de aanpak van deze problematiek. Hierbij worden ook de effecten van deze projecten getoond.

Voor wie?
Professionals en beleidsmakers in het sociale domein, die financiële problemen bij jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking willen voorkomen.

Wanneer en waar?
Dinsdag 20 juni van 14 tot 17 uur bij The Colour Kitchen Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL, Utrecht.

Aanmelden
Inschrijven kan tot 6 juni via www.mee.nl, daar vindt u ook het Programma Symposium Schuldenproblematiek.

Terug naar agenda
Naar boven