Special Olympics 2016

  • Wanneer 01-07-2016 t/m 03-07-2016
  • Waar Nijmegen, Groesbeek en Wijchen
special olympics

Op 1, 2 en 3 juli 2016 is het zover. Ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan. In 18 verschillende takken van sport strijden zij op de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

De openingsceremonie
Traditioneel start de Special Olympics met de openingsceremonie in het Gofferstadion op vrijdagmiddag 1 juli. Nadat de sporters hun ereronde over het veld hebben gemaakt staan dans, zang en spektakel van formaat op het programma. Welke artiest er komt optreden houden we nog even geheim, maar dat er gefeest gaat worden kunnen we garanderen!

De sportonderdelen
Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen wordt er strijd geleverd in 18 verschillende takken van sport op 12 locaties in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Alle deelnemers spelen tegen tegenstanders uit hun eigen klasse. Op zaterdag worden alle zogenaamde devisioningswedstrijden gespeeld en op zondag zijn de finales. Natuurlijk gaat het maar om één ding: meedoen! Kijk op 
Doe Mee voor alle sporten, de locaties, etcetera.

De Wandel3daagse
De Stichting Special Olympics 2016 introduceert naast de 18 toernooisporten ook de Wandel3daagse: een wandeling van drie dagen door Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Mensen met een verstandelijke beperking die geen lid zijn van een sportvereniging maar wel de sfeer willen proeven van de Nationale Spelen kunnen hieraan deelnemen. Maar ook (valide) debutanten op de Nijmeegse Vierdaagse kunnen de driedaagse gebruiken als warming-up voor de grote tocht.
Meer info en aanmelden.

Lees meer op www.specialolympics2016.nl

Terug naar agenda
Naar boven