Prokkel Eindejaars Meetup

 • Wanneer 25-11-2021
 • Waar online via Zoom
prokkel

Doe ook mee aan de:

Prokkel Eindejaars Meetup (online, via Zoom)
Donderdag 25 november, van 10.00 tot 12.00 uur

Tijdens deze Meetup gaan mensen die de (lokale) samenleving mee vormgeven in gesprek met LVB’ers (mensen met een licht verstandelijke beperking).

Voor wie?
Alle mensen die in hun werk te maken hebben met mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een verstandelijke beperking zelf én mensen die de (lokale) samenleving mee inrichten.
Oftewel voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, begeleiders, medewerkers van zorg-, wijk- en welzijnsorganisaties, docenten, stagecoördinatoren, jobcoaches, mensen uit het bedrijfsleven, beleidsmedewerkers, ambtenaren, wethouders, raadsleden, burgemeesters, medewerkers van musea en medewerkers van kunst- en culturele instellingen.

Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen:

 • Wil je weten hoe je als gemeente een Prokkelduo mee kunt laten doen als vrijwilliger op het stembureau? Astrid Kok en Lieke van Korven van ASVZ begeleiden deze workshop. Zij vertellen – samen met duo’s die het al hebben gedaan – hoe het werkt. En zijn benieuwd welke gemeenten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ook met Prokkelduo’s op stembureaus willen werken.
 • Hoe kan ProkkelOpPad bijdragen aan het maken van een Lokale Inclusie Agenda? Arjan Breukelman van de gemeente Hardenberg en Ida Buist van de Baalderborg Groep delen graag hun ervaringen.
 • Hoe maak je van een dagbestedingslocatie een buurthuis? Bea Louwes van De Zijlen gaat daarmee aan de slag. Wat komt daar allemaal bij kijken? Zij hoort graag jouw ervaringen en tips en tops.
 • Hoe kun je Prokkelstages gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen? Bij Humanitas DMH willen ze daar dit jaar meer mee gaan doen. Ze horen graag tips en tops van anderen die Prokkelstage daarvoor hebben ingezet.
 • De verbindende kracht van kunst en cultuur. Samen een schilderij maken. Of samen een museum bezoeken. Of samen zingen. Hoe leuk kan dat zijn? Hoe kun je dat organiseren?
  Tine Veldhuizen van Special Arts begeleidt deze kamer.
 • Samen maken wij de wijk – ook met EMB’ers
  Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met een ernstig meervoudige beperking ook gezien worden en mee kunnen doen? Een aantal participatiecoaches van verschillende zorgaanbieders heeft hierover met elkaar gesproken. Paulien van Amerongen van Social Envoy heeft dat begeleid.
  Zij delen graag hun ervaringen en tips en tops met je. En zijn erg benieuwd naar jouw tips en tops.
 • Prokkelstages – ook voor VSO-scholen
  Elke eerste donderdag van juni is het Nationale Prokkelstagedag.
  Sommige VSO-scholen gebruiken dat voor hun leerlingen. Hoe kom je aan Prokkelstagebedrijven? Yentl Witteman van USG Restart deelt haar ervaringen en geeft tips en tops.
 • Wat maakt een museum interessant om naartoe te gaan? 15 duo’s hebben afgelopen zomer een museum bezocht. Ze hebben gekeken wat een museum leukt maakt om te bezoeken. Wil je daarover meer horen? Meld je dan aan voor deze themakamer.

Aanmelden
Wil jij met anderen van gedachten wisselen over twee van bovenstaande onderwerpen?
Doe mee en meld je gratis aan via de website van stichting Prokkel.
Je krijgt dan de Zoomlink waarmee je op 25 november kunt inloggen.

Terug naar agenda
Naar boven