Online college ‘Kwetsbare jongeren in coronatijd II’

  • Wanneer 08-12-2020
  • Waar Online

De coronacrisis treft kwetsbare jongeren extra hard. Contact met hen houden en hen begeleiden is nu een stuk moeilijker. In april 2020 hebben we hierover een enquête gehouden onder ruim 1.000 zorgprofessionals en een online symposium georganiseerd.

Onlangs hebben we onder professionals in de jeugdzorg een nieuwe enquête gehouden: ‘Hoe gaat het nu met jou?’. Hiermee hebben we informatie opgehaald over de invloed van corona en de maatregelen op hun werk en op hun cliënten.
Deze uitkomsten nemen we mee bij het online college ‘Kwetsbare jongeren in coronatijd II’ op dinsdag 8 december van 15.00 tot 16.30 uur.

Voor wie?
Het online congres is interessant voor leidinggevenden en uitvoerende professionals werkzaam binnen gemeenten, (jeugd)zorg- en welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties zoals kennisinstituten, belangenorganisaties en onderwijsinstellingen.

Programma
Aan het programma werken mee: Xavier Moonen, bijzonder hoogleraar Jongeren met Licht Verstandelijke Beperkingen en Gedragsproblemen en Femke Scheffers, gedragsdeskundige en onderzoeker naar ‘Veerkracht bij cliënten in tijde van corona’. Het college is interactief, je kan je vragen en ervaringen inbrengen via de chat en de polls.

In het college gaan we in op:

  1. De zorgen aan het begin van de coronacrisis en de zorgen nu
  2. Omgaan met deze zorgen en aanreiken van handvatten
  3. Oplossingen specifiek voor LVB-jongeren
  4. Veerkracht & vitaliteit van jongeren en jezelf, en het vergroten hiervan

Aanmelden
Doe je mee? Deelname is kostenloos.
Meld je tot 7 december aan via het aanmeldformulier: https://congrezzo.hoe-zo.nl/vragenlijst-barometer-jeugd-en-zorg/deelnemer

Mocht je verhinderd zijn en naderhand de opnames willen bekijken, dan kun je dat ook aangeven in het aanmeldformulier.

Terug naar agenda
Naar boven